Saadet Partisi’nden, Noel ve şans oyunları tepkisi…

Saadet Partisi Van Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Keskin, Van genelinde artan şans oyunları ve Noel reklamlarına karşı bir basın açıklaması yaptı. Keskin, “ İlimizin en gözde mekânlarında Noel reklamlarının yapılması ve şans oyu

VAN 18.12.2015 17:05:20 0
Saadet Partisi’nden, Noel ve şans oyunları tepkisi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Keskin, “AVM’lerde yılbaşı ifsadı yapılıyor. Toplumsal olarak olaylara tepki geliştiremez olduğumuz günler yaşıyoruz. Siyasi tercihlerimize halel gelecek kaygısıyla söylenmesi gereken yerde “söz”ü esirgiyoruz. Bir Müslüman’ın gelenek hanesine girmesi mümkün olmayan nice eylem hayatımıza sızmış durumda. Herkes aynı sarhoşluğu yaşıyor” ifadelerini kullandı.
 
    “Noel Bir Hıristiyan Geleneğidir”
    Keskin, Noelin bir Hıristiyan geleneği olduğunu ifade ederek, “Manevi değerlerimizin her geçen gün yıprandığı, ifsad çalışmalarının gün be gün arttığı ülkemizde Müslümanca yaşamak giderek zorlaşıyor. Kitleleri etkileyen televizyonlar, gazeteler ve envai çeşit yayınlarla ahlaki ve manevi değerlerimiz törpülenirken, devlet herhangi bir önlem almıyor. Üstüne Milli Piyango Kurumu ile vatandaşa kumar oynatılıyor. Dini değerlerimize aykırı yılbaşı eğlencesi adı altında ise Hıristiyanların kutladığı Noel neredeyse meşru hale getiriliyor. Noel ve şans oyunları birer şeytan işi pisliktir. Rabbin “Hakk”a çağrısına inatla direnenlerin isyanda zıvanadan çıkacağı gece. Doğru ve hak olan ne varsa zıddını yapmaya ant içmiş, nefis ve şeytanın kölesi olmuş muharref bir inancın mensupları haramla yoğrularak ateşle oynarken; sen ey Müslüman, sen ne yapacaksın!? Rabbin seni “onlara benzemekten” men ederken, sen bu çağrıya kulağını mı tıkayacaksın yine? “Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır” diyen Peygamberini dinlemeyecek misin? Malumun İlamının şart olduğu bu zamanda; hazır mısın ispata? Tarafını belli etmeye? Bir Müslüman olarak kalbin azıcık da olsa meylediyorsa Noel çılgınlığına… “Ne olacak canım; dinimizi değiştirmiyoruz ya!” mealinde vesvese pazarlıyorsa sana şeytan… Sen de daha kendi Mekke’ni fethetmemişsin demektir. Vuslat, sokağına uğramamış, vurgun yediğin gönlüne tekbirlerle girmemişsin daha demektir” ifadelerini kullandı.