S400'ler seni de koruyacak!

Halime KÖKÇE

VAN 7.06.2018 13:34:21 0
S400
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Muhalefet adayları yalanı senet gibi okuyor. Ama yine de rezil olmuyor! Akıl izan rafa kalkmış, seçim kampanyalarının tolere edilebilir saçmalama istihkakının çok çok üzerine çıkılmış. 

FETÖ'nün suladığı, yeşermesi, büyümesi için yatırım yaptığı Meral Akşener evvelki akşam bir tv kanalına röportaj verdi. Bence her akşam bir kanala çıkartılmalı. Çok şahane bir kafası var. Kendisini kamuoyu bu vesileyle daha yakından tanıma imkanı buluyor. 

Bir ara TİKA'yı kapatacağını vadetmişti. Türki Cumhuriyetlerden Balkanlar'a, Afrika'dan Orta Asya'ya kadar çok geniş bir coğrafyada gerek Osmanlı bakiyesi eserleri ihya ederek gerekse sosyal, kültürel ve eğitim alanlarındaki yardımlarıyla Türkiye'nin en önemli markası ve yumuşak güç enstrümanı olan TİKA'yı kapatmak hangi aklın ürünü, neyin kafası? İsrail TİKA'nın Kudüs'teki restorasyon çalışmalarından rahatsız mesela. Bir de TİKA, FETÖ'nün hedefine koyduğu kurumların başında geliyordu. 

Akşener'in ekibindeki FETÖ'cüler herkesin malumu. Vaatleri de hep FETÖ'yü sevindirecek şeyler.

***

TRT ve TİKA'dan skandalından sonra kendini de aşarak "S 400'leri sarayı korumak için alıyorlarmış, böyle duyumlarım var. Umarım doğru değildir" dedi, Akşener. Röportajı yapan zat da "bu duyumların" kaynağını sorgulama gereği duymadı. Kadını zor durumda bırakmamak adına bu rezaleti çalıştığı kurumun alnına çattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sık sık hakaret eden The Economist'in, Aralık 2017'de gündeme taşıdığı bir iddiaydı bu.  

Akşener daha önce de "Tokat ve Konya'da silahlı eğitim kampları olduğu" duyumunu almıştı. 

Velev ki gerçekten böyle bir şey duydun, bu vahim 'duyumu' devletin ilgili kurumlarıyla mı paylaşırsın yoksa bir röportajda kamuoyuna mı açıklarsın? Ama kaynağı eski neo-con yeni fetö-can Michael Rubin olandan başka ne beklenebilir ki?

***

"S 400'leri sarayı korumak için almak istiyorlar" sözü ise yuh artık dedirtecek cinsten. Kötülük işte, iyiliğe düşman olduğu gibi insanın aklını da alıyor! 

Gerçeklikten o kadar kopuk bir vasatta yalan üretiyor ki bu hanımefendi, ciddiye alıp cevap vermek bile bir zül geliyor insana. Lakin bir siyasi partinin genel başkanı sonuçta! 

Devletin işi de zor! Nereden uyduruyorsun, duyumunun kaynağı nedir, bu provokatif demeçlerle neyi amaçlamaktasın diyerek konuyu soruşturma aşamasına mı taşıyasın, yoksa yuh artık deyip kafanı mı çeviresin?

***

S400, füze saldırılarına karşı bir savunma sistemi. Türkiye'nin herhangi bir yerine yönelebilecek saldırı tehdidini, havada bertaraf edebilme imkanı sağlıyor. Yani senin, benim, hepimizin güvenliği için... 

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Meclis tehdit altındaysa o ülke tümden tehdit altındadır zaten. Saray dediğin yerin de zaten ayrıca bir koruma kalkanı var. Tıpkı Beyaz Saray'ın korunduğu gibi Külliye de korunuyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra yenilenen bir tertibat ve muhafız alayıyla... 

15 Temmuz'da TBMM gibi Beştepe de FETÖ'cüler tarafından F16'larla vurulmuştu. Bu gerçek ortadayken, "S400'leri sarayı korumak için alıyorlar" diyen bir kişi kafayı sıyırmamışsa şayet aklını, dilini, vicdanını, ahlakını, iradesini her şeyini birden FETÖ'ye teslim etmiş demektir. 

15 Temmuz'dan önce tespih gibi tekrarladığı "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözü ve "Daha durr, 15'inden sonra neler olacak" tehdidi soruşturulmamışken S400 saçmalaması mı sorulacak Meral Hanım'a? 

Muhalefetin bu ne yaparsa yapsın, hangi yalanı söylerse söylesin rezil olmayan haline verilecek bir tek cevap var galiba; o da 24 Haziran'da halkın atacağı tokat olacaktır kanımca..