Roboski Katliamı Soruşturması Hala Gizli`

10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası münasebetiyle basın açıklaması yapan İHD Van Şube Başkanı Ömer Işık, Roboski katliamı soruşturmasının hala gizlilik içinde yürütüldüğünü söyledi.

VAN 10.12.2012 21:07:10 0
Roboski Katliamı Soruşturması Hala Gizli`
Tarih: 01.01.0001 00:00
Fêqiyê Teyran Parkı`nda düzenlene basın açıklamasını İHD Van Şube Başkanı Ömer Işık okudu. 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen "Birleşmiş Milletler İnsan hakları Evrensel Bildirgesi" ni hatırlatan Işık, Türkiye Cumhuriyetinin, ölüm cezasına kuruluşundan beri yasalarında yer verdiğini söyledi.
 
Cumhuriyet tarihinde idam edilen şahsiyetlerden örnekler veren Işık, Türkiye`nin temel sorunu olan insan hakları ve demokrasi sorununun hala varlığını sürdürdüğünü söyleyerek, "İnsan haklan ve demokrasi temel sorununun en önemli halkası olan Kürt sorunu hala demokratik ve barışçıl çözümü beklemektedir. Bu çözümsüzlüğün yol açtığı travmalar ve acılar büyümekte ve derinleşmektedir. Kürt sorununun çözümsüzlüğünün yol açtığı düşük yoğunluklu savaş sürmekte; Her yaştan ve cinsiyetten, milliyetten insanlar can vermekte" dedi.
 
"Bir Tek Kamu Görevlisi Hala Sorumlu Tutulmamaktadır"
Açıklamasında Roboski katliamına da değinen Işık, toplu katliamlara tanık olunduğunu belirterek, "Türkiye`de bu konularla ilgili soruşturmalarda Uluslar arası Prensiplerinin hiç birisine uymamaktadır. Roboski katliamı soruşturması hala gizlilik bulunmaktadır. Bir tek kamu görevlisi hala sorumlu tutulmamaktadır.Mağdurların adalet beklentisi hala yanıt bulmamaktadır.Kaybedilenler ve toplu mezarlar olgusu aydınlatmayı beklemektedir. Faili meçhul siyasal cinayetler aydınlatılmamıştır. Kadına yönelik şiddet ve kadm cinayetleri sürmektedir. Önlenebilir nedenlerle çocuklar okulda, sokakta, evlerde yaşamlarını yitirmektedir. Asker intiharları denilerek geçiştirilen asker ölümleri vahim boyutlara ulaşmıştır. Linç kültürü ve bu doğrultuda ki eylemler yaygınlaştırılmıştır" ifadelerini kullandı.
Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. (Fırat Arslan-İLKHA)