'Rezervasyonlar yüzde 100’ü buldu'

Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, İranlıların yıl boyunca 40 günlük tatil süreçlerinin olduğunu ve bu tatillerini geçirmek için daha çok Van’ı tercih ettiklerini söyledi. Yüksel, 14 ?

VAN 3.02.2022 11:34:27 0
'Rezervasyonlar yüzde 100’ü buldu'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yeni yıla Van’da girmek isteyen İranlı turistler, günler öncesinden rezervasyonlarını yaparak Van’a gelmişler ve geçirdikleri 3 günlük tatil sürecinden sonra da ülkelerine geri dönmüşlerdi. Buldukları her fırsatta Türkiye'ye gelen, özellikle yakın olmasından dolayı da tatil noktasında Van’ı tercih eden İranlı turistler, bu geleneklerini bozmadı. VANOTED Başkanı Yüksel, İran'da, 14 Şubat'ta, İmam Ali'nin doğum günü vesilesiyle bir tatilin söz konusu olduğunu ve bu tatili Van'da geçirmek isteyen İranlı turistlerin, günler öncesinden rezervasyonlarını yaptığını söyledi. Yüksel, Van'da 14 Şubat için bir çok otelde rezervasyonların yüzde 100'e ulaştığını kaydetti.  
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel: “İranlılar fırsat bulduklarında, tatil günlerinde Türkiye'ye ve yakın olmasından dolayı da Van'a geliyorlar, tatillerini burada geçiriyorlar. 14 Şubat'a denk gelen İmam Ali'nin doğum günü nedeniyle verilen tatil için de Van’a yoğun bir şekilde gelecekler. Otellerimizin bir çoğunda rezervasyonlar yüzde 100'ü bulmuş durumda. Doluluk oranı yüzde 100'&ü bulan otellerimiz haliyle artık rezervasyon yapamıyor”dedi.

“İRANLI TURİSTLER, KENTİMİZE YOĞUN BİR ŞEKİLDE GELECEKLER”

Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, yaptığı değerlendirmede: “ 14 Şubat Sevgililer Günü’ne de denk gelen İmam Ali’nin doğum günü tatili söz konusu İran'da. Zaten İranlıların yıl boyunca 40 gün tatilleri olduğu için, bu tatillerde genelde ülkemize ve ilimize geliyorlar. Yakın olduğu için özellikle de Van’a tercih ediyorlar. Bu tatil için de Van’a yoğun bir şekilde gelecekler İranlı misafirlerimiz. Şuan otellerimizin çoğu rezervasyonlarını almış durumda, haliyle artık rezervasyon yapamayan otellerimiz var. Hep dediğimiz gibi, İran turizmde Van’ın can damarı. Gerçekten turist açısından, hem yakın olması nedeniyle hem de onlar için avantajlı olması nedeniyle en çok tercih ettikleri yer Van. Bu tatili de burada değerendirecekler, genelde çoluk çocuk yani aile olarak geliyorlar. Van'ı tercih etmeleri bizleri de memnun ediyor.” ifadelerini kullandı.

“İRANLI TURİST ÇOK FAZLA ALIŞVERİŞ YAPIYOR”

“Van’a gelen İranlı turistlerin sadece turizmcilere değil tüm esnaf gruplarına faydası var” diyen Yüksel: “İranlı turist çok fazla alışveriş yapıyor yani yüklü miktarda döviz bırakıyor. Biz turizmciler de bu tatil günlerini en iyi şekilde değerlendirip, İranlılara yönelik onların daha çok sevebileceği, Van’a daha çok gelebileceği ve Van’a gelip de bizim destinasyonumuzu beğenen turistleri burada tutmaya çalışacağız" dedi.

“3 GECELİK BİR KONAKLAMA OLACAK”

14 Şubat'a da denk gelen tatillerini Van’da geçirmek isteyen İranlı turistlerin günler öncesinden rezervasyonlarını yaptırdıklarını belirten VANOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel: “14 Şubat tatili için bir buçuk ay önceden rezervasyon yapmaya başladı İranlılar. Yıl başı tatili vardı, bu tatil geçtikten sonra 14 Şubat için rezervasyon yapmaya başladılar. 3 gecelik bir konaklama olacak. Salı akşamı giriş yapacaklar, Cuma günü de ülkelerine geri dönüş yapacaklar.”
Özel Haber: Mehmet Selim KURT