'RES’ler yaygın hale getirilmeli'

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından yapılan sosyal medya çalışmasında, Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) uygulamasının Van’da yaygın hale getirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Gevaş’taki RES’in yaklaşık 50 bin evin elektrik iht

VAN 18.12.2021 10:33:30 0
'RES’ler yaygın hale getirilmeli'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından Van’ın ekonomik değerlerine yönelik sosyal medya çalışması başlatıldı.
“Dikkat Köşesi” adı altında yapılan çalışmada bu hafta, RES’lerin Van Gölü havzası için önemine vurgu yapıldı.
Dernek üyeleri, gönüllüler ve aktivistler, dernek tarafından RES’ler ile ilgili hazırlanan tanıtım metnini sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

‘YAYGINLAŞTIRILMALI’

RES’lerin, yenilenebilir enerji kaynakları arasında en tercih edilen kaynaklardan biri olduğu belirtilen metinde, “Yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan RES’ler fosil yakıtlara bağımlılığı azaltıyor. Küresel iklim değişikliklerine etkisi olmadığı için temiz enerjidir. Van Gölü Havzası RES için oldukça uygundur. Daha fazla yaygınlaşması gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı.   

KİRLİLİK İÇERMİYOR

RES’lerin özelliklerine değinilen metinde, şu ifadeler yer aldı:
“Yenilenebilir ve temiz bir enerji kaynağıdır. Kirlilik içermeyen doğa dostu rüzgâr enerjisi, neredeyse hiç karbondioksit üretmeden elektrik üretebilir. Rüzgâr enerjisi üretimi, geçici fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltıyor. Kirletici olmayan enerji kaynağı olan rüzgâr enerjisi iklim değişikliğinin önüne geçiyor.”  

TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEĞİNDEKİ RES VAN’DA

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından yapılan sosyal medya çalışmasında, Van’da bulunan bir RES’in özelliğine ve kapasitesine de dikkat çekildi.
Bu RES’in aynı zamanda yeni iş olanaklarını yaratacağına vurgu yapılan çalışmada, “Türkiye'nin en yüksek rakımdaki RES’i Van Gevaş'ta bulunmaktadır. Yaklaşık 50 bin evin elektrik ihtiyacını karşılaması beklenmektedir. Yeni iş imkânları ve olanakları sunmaktadır.” denildi.

Özel Haber: Adil HARMANCI