Rektör Şevli, kurumları ziyaret etti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve beraberindeki heyet, kent paydaşları ile istişarelerde bulunmak, kurumlar arasındaki fikir alışverişi ve işbirliğini arttırmak amacıyla Van’da çeşitli kurumlar

VAN 7.04.2022 10:54:16 0
Rektör Şevli, kurumları ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Rektör Şevli; Van Defterdarı Murtaza Kamar’ı, Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hidayet Kişi’yi, Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu’yu ve ardından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray’ı ziyaret etti. Rektör Şevli, DAKA Genel Sekreteri Güray ile birlikte Van Meslek Yüksekokulu idari ve akademik kadrosuyla çevrim içi bir toplantı da gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geçen Rektör Şevli, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’yi ve Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’ni de ziyaret etti.
Üniversitenin şehir ile bütünleşmesi, şehirdeki kurum ve kuruluşlarla işbirliklerinin artırılması kapsamında gerçekleştirildiği belirtilen ziyaretler sırasında Van Defterdarı Murtaza Kamar ve İŞKUR Müdürü Hidayet Kişi, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli’ye teşekkür etti. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elvan Ocak ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Baş’ın, Rektör Şevli’yle birlikte hazır bulunduğu heyetin Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu ziyaretinde ise bölgenin ve Van’ın sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerleri dünyaya tanıtma adına görüş ve değerlendirmeler yapıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ardından DAKA’ya geçen Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ile, devam eden projeler ve yapılabilecek işbirlikleri hakkında istişarelerde bulundu. Daha sonra Rektör Şevli, Güray ve YYÜ Van Meslek Yüksekokulu akademik ve idari kadrosunun da katılımıyla DAKA’da çevrim içi bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Narkonteks tekstil firmasıyla tekstil yatırımı kapsamındaki istihdama ilişkin konular da konuşuldu.  
DAKA’daki toplantıdan sonra Van YYÜ Rektörü Şevli, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geçerek Müdür Hasan Tevke’yi ziyaret etti. Van’ın ve bölgenin eğitim durumu üzerine bilgi alışverişinden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Rektör Şevli’ye kitap hediye etti. Ardından Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’ni ziyaret etti. Uygulama Otel Müdürü Fuat Tur’un, çok amaçlı otelle ilgili genel bir bilgilendirme yapmasının ardından Rektör Şevli çalışanlarla bir süre sohbet edip oteli gezdi. 

"ŞEHİR BİZE GELMEZSE, BİZ ŞEHRE GİDERİZ"
Van YYÜ'den yapılan açıklamada, Rektör Şevli’nin bu tür ziyaretle çok kıymet verdiği, üniversitenin, Van'ın daha da gelişmesi, ileri noktalara taşınması için tüm kurumlarla birlikte çalışma ve ortak projeler geliştirme hedefleri olduğu aktarıldı.
Şehrin paydaşlarıyla işbirliğinin önemine değinen Rektör Şevli, “Eğer şehir bize gelmezse biz şehre gideriz, söylemi doğrultusunda şehrimizin çeşitli kurumlarıyla bir araya gelmeye devam ediyoruz. Üniversitemizin şehir ve bölgeyle bütünleşmesi adına şehrimizin hem bölgede hem de ülke çapında gelişimine katkı sağlamak için bu tür ziyaretlerin önemli olduğuna inanıyoruz. Van’ımızın güzelliklerinin bölgede ve ülkede daha fazla fark edilmesi ve adının daha fazla duyulması için Üniversite olarak elimizden gelen her türlü katkıyı yapacağız.” diye ifade etti. Ayrıca önümüzdeki süreçte şehirdeki kurumlara olan ziyaretlerin devam edeceği kaydedildi.