Rektör Şevli'den, Alpaslan’a iadeyi ziyaret…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, S.S. Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan’a iadeyi ziyaretten bulundu.

VAN 22.07.2019 18:22:34 0
Rektör Şevli'den, Alpaslan’a iadeyi ziyaret…
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin 10'uncu Rektörü olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanarak göreve başlayan, kısa sürede Van'daki kurum ve kuruluşlarla diyalogları pekiştiren ve olumlu bir performans gösteren Prof. Dr. Hamdullah Şevli, kendisine ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan, SS. Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Faruk Alpaslan’a iadeyi ziyarette bulundu.

        ‘DÖNEMSEL BAŞKANLIKLAR KALKMALI’
        Ziyaretten memnun olduğunu ve üniversite kent ilişkisinin güçlü bir şekilde devam ettirilmesinin herkesin yararına olduğunu dile getiren Faruk Alpaslan, "Güç Birliği ve benzeri yapıların dönemsel başkanlık olmadan kurumsal kimlik ile sürdürülmesi gerekiyor. Dönemsel başkanlık sistemi verimsiz bir şekilde zamanın tüketilmesine neden oluyor. Herkes kendi döneminde başlattığı proje bir başkasının döneminde pasivize ediliyor. Bir süreklilik sağlanmıyor.  Kent ile ilgili sivil toplum ve kurumların da katılımı ile yapılacak organizasyonlarda dönemsel başkanlık yerine kurumsal liderlik ile sorunların kısa sürede kalıcı çözümlere kavuşması, ilimizin yatırım ve hizmet alınmasında etkin görev üstlenilmesi sağlanabilir" dedi.

        VAN GÖLÜ KIYILARI TURİZME AÇILSIN
        Van Gölü sahillerinin bir turizm değeri olarak turizm destinasyonuna ve van ekonomisine kazandırılmadığına dikkat çeken Faruk Alpaslan, “Diğer bir konu ise Van Gölü sahilinin yeterince turizme kazandırılmadığı kanaatindeyim.  Göl kenarında bulunan zengin mirasla bir birine geçen geniş bir arazi bulunuyor. Üniversite olarak belediyelerle eş güdüm halinde yapılacak bir projeyle buralar turizme kazandırılabilir.  Şuanda kıyı kenarında bulunan yazlıkların arasında tarım arazileri bulunuyor. Bunların parselasyonları yapılabilir. Çok sayıda verasetçinin olduğu parseller nedeniyle sahipsiz bir görünüme neden olan araziler, zaman zaman tatsız olayların gelişmesine de kaynaklık ediyor. Merkez ilçe belediyeler nezdinde buraların çözülmesi için bir kamuoyunun oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Üniversiteler kent ve bölge kalkınmasında çok önemli bir aktördür. Bu açıdan üniversiteler büyükşehir belediyelerden daha öneli bir konumdadırlar” şeklinde konuştu.

        ÖNCELİK ÜNİVERSİTENİN KURUMSAL KİMLİĞİ
        Alpaslan’ın dediklerinin çok doğru ve yerinde olduğunu vurgulayan Rektör Şevli, “Bütün bu sorunların üstesinde gelmek için öncelikli hedeflerinin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ni güçlü bir kurumsal kimliğe kavuşturmak gerekiyor. Bizlerin öncelik hedefi de bu yönde” diye konuştu.