_Rekabet gücünü artıracağız

Yarın yapılacak olan Van Organize Sanayi Bölgesi'nin genel kurulu öncesi gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Şemsettin Bozkurt, daha şeffaf ve hesap verilebilir bir OSB için aday olduklarını belirterek, 6 vizyon proje ile tüm

VAN 18.02.2022 17:28:59 0
_Rekabet gücünü artıracağız
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kentin önemli sanayi kuruluşlarını bünyesinde bulunduran Van Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayiciler yarın sandık başına gidecek. Mevcut Başkan Memet Aslan ve Şemsettin Bozkurt, yeni OSB başkanı olmak için kıyasıya yarışacak.

Seçim öncesi gazetemize özel açıklamalarda bulunan Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) Başkan Adayı Şemsettin Bozkurt, Van OSB'nin bütünlük, kimlik kazanacağını belirterek, kente çok ciddi bir istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

Hazırladıkları 6 vizyon proje ile sanayici esnafın rekabet gücünü artıracaklarını belirten Başkan Adayı Bozkurt, Van OSB Demiryolu Proje, GES tarlası projesi, petrol istasyonu projesi, çevre duvarı projesi, sosyal notanı projesi ve OSB içi sürekli ring servis taşıma projeleriyle OSB'ye yeni kimlik kazandıracaklarını vurguladı.

Cumartesi günü yapılacak olan seçim öncesi sanayici esnafından destek isteyen Başkan Adayı Bozkurt, onlara danışmadan, onaylarını almadan hiçbir iş ve işlem yapmayacaklarını söyledi.

"VAN OSB'YE DEMİRYOLU HATTINI GETİRECEĞİZ"

Yarın yapılacak olan seçimde beyaz liste ile yarışacaklarını ve projeleri hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Bozkurt, "Bizler tüm sanayicilerimizin rekabet gücünü artıracak 6 vizyon projemizle başkan adayı olduk. Hazırladığımız projelerle Van OSB bütünlüklü bir kimlik kazanacak ve kente çok ciddi bir istihdam sağlayacak. Van OSB'ye demiryolu hattını getireceğiz. Lojistik merkez ve serbest bölge kurulması için çalışacağız. Bu proje ile Van OSB mevcut lojistik maliyetlerinden en az %50 tasarruf sağlayacak. Gayrimenkul değerleri %100 artacak. Van OSB bu kapsamda potansiyelini katlayacaktır. Van OSB'ye 5'nci etapta tüm sanayicilerimiz için 100 dönümlük GES tarlası projesi kuracağız. Bu projenin tamamını uygun kaynaklarla yapacağız. Proje en geç 5 yıl içinde kendi kendini amorti edecek. Bununla sanayicilerimizi yüksek enerji giderlerinden, faturalarından kurtaracağız. Kendi elektriğimizi üreteceğiz. Ürettiğimiz elektriği tüm sanayicilerimize dağıtacağız. Bu kapsamda her sanayicimiz aylık olarak ortalama 30 bin TL tasarruf edecek. Bunun yanında Van OSB girişine bir petrol istasyonu kuracağız. Sanayicimiz yüzde 20-25 bayi karı ödemeden yakıt alacak ev tüm idare ve lojistik araçları da bu indirimli yakıttan alabilecek" dedi.

"MARKA FİRMALARIN VAN'A YATIRIM YAPMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Van OSB'ye yeni bir kimlik kazandırmak için yola çıktıklarını belirten Bozkurt, "Van OSB'nin 1, 2, 3 ve 4. Etap çevre duvarları, çevre düzenlemesi, güvenlik kameralarını yapacağız. OSB girişine güvenlik kulübesi, plaka okuma sistemi ve elektronik kantar sistemini kuracağız. Bu proje ile sanayicilerimizi yaklaşık 170 bekçinin maliyetinden kurtaracağız. Bu arkadaşlarımız üretimde istihdam edilebilecek. Her sanayicimizin güvenlik gideri olan aylık yaklaşık 7 bin TL'den tasarruf edilecek. Van OSB'ye sosyal donatı projesi yapacağız. Otel, kafe, lokanta, banka şubesi, kargo şubesi, halı saha yapacağız. Böylelikle misafirlerimizi OSB'de gönül rahatlığı ile ağırlayacağız ve sık sık merkeze gitmek zorunda kalmayacaklar. 5. Etabın alt yapı işlerini hızla tamamlayıp, yerel ulusal ve uluslararası markaların Van'a yatırım yapmasını sağlayacağız. Erciş yolundan 4. Etaba kadar sürekli ve düzenli bir servis aracı devreye alacağız. Bu projelerimizle Van OSB yeni bir kimlik kazanacak. Bu projelerimizle kentteki istihdam oranını da arttırmayı hedefliyoruz. Kendimize ve ekibimize güveniyoruz. Bu işin üstesinden geleceğimizi de biliyoruz. Bundan dolayı sanayicilerimizin desteğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz