“Rehine krizi başarıyla atlatıldı“

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Erciş yolu üzerinde gerçekleşen banka soygunu ve ardından yaşanan rehine krizi ile ilgili açıklama yaptı. Vali Taşyapan, 9,5 saat süren çabanın ardından soygunu gerçekleştiren şahsın ikna edildiğini ve reh

VAN 25.03.2015 22:10:36 0
“Rehine krizi başarıyla atlatıldı“
Tarih: 01.01.0001 00:00

          
              Van'da önceki akşam bir banka şubesinin çalışanlarını rehin alan şahıs, polisin 9,5 saat süren çabası sonucu teslim oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, soygun anında kimsenin yara almamasının sevindirici olduğunu belirtti. 

             Vali Taşyapan, Ziraat Bankası'nda gerçekleşen soygun girişimi ve rehine krizinde yaşananları an an takip ettiklerini söyleyerek, "Rehine krizini gerçekleştiren malum şahsın ilk etapta kimliğinin tespiti 4 saat aldı. Kimlik tespiti yapıldıktan sonra bu şahısla iletişime geçildi ve talepleri oldu. Bu taleplerini rehinelerin sağlık durumları üzerinden hareket ederek karşılayama çalıştık. Kimliğini tespit çalışmalarından sonra kendisinin değişik bağlantıları ile ikna çabalarının yolları arandı" ifadeleri kullanıldı. 

           "ŞAHIS VANLI VE BİR TAKIM PROBLEMLERİ VAR"
             Söz konusu eylemi gerçekleştiren şahsın Vanlı olduğunu ve bir takım problemlerinin bulunduğunu anlatan Taşyapan, "Şahıs, söz konusu eylemini uzun bir süre sürdürdü. İçerdeki rehineler tamamıyla banka çalışanlarıydı. Serbest bıraktığı bir kişi üzerinden bir takım taleplerde bulundu. Yaptığı taleplerin bir kesimini yerine getirdik. Daha sonra yerine getiremeyeceğimiz talepleri vardı, onları da kendisi ile konuşarak en son gece saat 2 sularında da bizzat Emniyet müdürümüzün kendisi ile irtibata geçmesi ile birlikte ikna edilerek eylemine son verilmesi sağlandı. Bu olayda herhangi bir rehinenin ya da eylemi yapan şahsın yaralanması söz konusu olmamıştır. Bizim açımızdan en önemlisi de bu olaydan kimsenin yara dahi almadan sağlıklı bir şekilde sonlandırılmasıdır" dedi.

              Van Valisi İbrahim Taşyapan, söz konusu olayda polislerin çok büyük gayret sarf ettiğini anlatarak, "Özellikle Emniyet müdürümüz ve emniyet mensubu arkadaşlarımız gayet iyi bir şekilde yanlarında psikolojik destek ile olaya müdahale ettiler ve şahısla irtibat içerisinde oldular. Bu olayda can kaybının yaşanmaması adına ellerinden gelen bütün gayreti ve sabrı gösterdiler. Buradan sizin aracılığınızla da emniyet müdürümüzü ve ekibini tebrik ediyorum. Bu olay adli bir olaydır. Bundan sonrası artık adli mercilere kalmıştır. Olay başladığı ilk dakikalarından son dakikasına kadar olayın takipçisi oldum. Olay yerinde olmamız gerekmiyordu. Olay yerinde işin profesyonelleri olur. Dolayısıyla bu bir ferdi ve silahlı bir hareketti. Bizim her olay yerinde olmamız söz konusu olamaz. Biz olayın arka planında olayı an be an yönettik. Orada görünmemiz gerekmiyordu. Bu toplumsal bir hadise değildi, ferdi silahlı bir hadiseydi. Olay yerinde herhangi bir yanlış hareket olayı yapan kişinin ve orada rehin tuttuğu kişilerin canına sıkıntı yaşatabilirdi. Bundan dolayı orada olmamız gerekmiyordu, olayın arka planında devamlı vardık" şeklinde konuştu.