REFAKATÇİ MİSAFİRHANESİ 52 BİN KİŞİYİ MİSAFİR ETTİ

Van Tuşba Belediyesi Refakatçi Misafirhanesi bu güne kadar, Van’da hastaları tedavi gören 52 bin 134 refakatçiyi misafir etti

VAN 30.08.2017 17:33:48 0
REFAKATÇİ MİSAFİRHANESİ 52 BİN KİŞİYİ MİSAFİR ETTİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber Merkez

Tuşba Belediyesi Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün destekleri ile açılan ve ücretsiz hizmet veren Hasta Refakatçi Misafirhanesi, 2015 yılında 14 bin 134, 2016 yılında 18 bin ve 2017 yılında ise 20 bin hasta yakınını misafir etti.

2015 yılından itibaren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde Tuşba Belediyesi tarafından hizmeti en mükemmel şekilde devam ettirilen Refakatçi Misafirhanesi projesinde Tuşba Belediyesi paydaş olarak bu hizmeti yürütmektedir. Bu proje Van Şehir Hastanesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Fakültesi ile diğer hastaneler sayesinde Van ili adeta bölgenin sağlık merkezi haline geldiğinden dolayı gerek Van dışından gerekse de Van’ın ilçelerinde gelen hasta yakınları kendi evlerini aratmayan bir aile sıcaklığı içinde bu refakatçi misafirhanesinde kalmaktadır.  

Bu proje Van il sınırında çok önemli bir ihtiyacı karşılayarak bugüne kadar Sosyal Belediyeciliğin en güzel ve en başarılı projelerinden biri olmuştur. Van ili tüm ilçeleri ile komşu illerden; Hakkâri, Ağrı, Muş, Bitlis, Siirt, Batman, Şırnak ve Iğdır gibi illerden Van il merkezindeki sağlık kuruluşlarına gelip ayakta tedavisi devam eden hastalar ve yatan hastaların refakatçilerine hizmet vermektedir.

Günlük 60 kişilik kapasite ile planlanan misafirhane ihtiyaç gereği günlük 100 kişilik kapasiteye çıkarılmıştır. Ortalama günlük 80 Kişinin kaldığı Refakatçi Misafirhanesinden 2017 Yılı içerisinde 20 bin kişi faydalanmıştır.
24 saat sıcak su ve banyo hizmetinin bulunduğu misafirhanede, 3 çeşit akşam yemeği, sabah kahvaltısı ve sınırsız çay ikramı da ücretsiz olarak aile sıcaklığı ortamı sağlanmaktadır.
Misafir olarak Serhat ve Muhabbet Şehri Van’a gelen Hasta ve hasta yakınlarına daha iyi hizmet sunulması için belediye olarak ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini belirten Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; "Bu Refakatçi Misafirhanemizde amacımız gelen misafirlerimize evlerinde ki ortamı, huzuru sağlamak ve onlara sıcak yuvalarını aratmamaktır. Bizler yerel yönetimler olarak, sosyal destek ve toplumun acil ihtiyaçlarından olan bu ve benzeri projelere her zaman bölgede ilklere imza attık. Bundan sonra da bu çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. 

Tuşba Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bu güne sosyal belediyecilik kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği yolda, örnek projelerimizle aziz,  vefalı ve Kadirşinas halkımıza hizmetlerimizi tüm alanlarda sunmaktayız. Bölgemizin huzuru, refahı ve kalkınması için elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Bu gün burada sunduğumuz bu hizmetin ne kadar önemli bir çalışma olduğunu görmekteyiz. Bu hizmeti hayata geçirmemizde emeği geçen başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze,  Sosyal Destek Programı (SODES)’e ve Tuşba Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne, Van Büyükşehir Belediyesine ve en önemlisi de hastalarına refakat etmek üzere ilimize gelen ve misafirhanemizde kalan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.