RAPORLAŞTIRILACAK

Son zamanlarda kadın intiharlarında artış gözlemlenen Van'ın Özalp ilçesinde belediye, intiharların nedenlerini araştırmak ve önlem almak için harekete geçti. İlçede son dönemlerde intihar vakalarındaki artış tedirginlik yaratırke

VAN 16.04.2015 09:33:53 0
RAPORLAŞTIRILACAK
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van genelinde son dönemlerde yaygınlaşan kadın intihar vakaları, en çok Özalp ilçesinde yoğunlaşıyor.

Özellikle Mart ve Nisan aylarında Van'daki kadın intihar haberleri giderek yoğunluk kazandı. Bazı intihar vakaları ise, aileler istemediği için haberlere bile yansımıyor.

ÖZALP'TE YOĞUNLAŞTI

Bu süre içinde intihar vakaları en çok da Özalp'te meydana geldi.

İlçenin Boğazkesen, Çıraklı, Şemşettin ve Hacıali mahallelerinde 5-6 dolayında intihar vakası yaşandı.

Önceki gün nehirde ölü olarak bulunan kadının ölümüne de şüphe gözüyle bakılıyor.

BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ

Artan intiharlar üzerine Özalp Belediyesi harekete geçti. Belediye bünyesinde kurulan Kadın Eşitlik Komisyonu, intiharların yaşandığı mahallelerde saha çalışması başlattı. 
Konuyla ilgili gazetemize konuşan Belediye Eş Başkan Yardımcısı Okan Bayram, şu bilgileri verdi:

"Bu son zamanlarda 4 mahallede peş peşe intihar vakası yaşandı. Belediye olarak şu anda bizim Kadın Eşitlik Komisyonu'nun bir saha çalışması var. Yeni başladı. Henüz sonuçlanmadı. İntihar olaylarının temel sebepleri üzerinde duruluyor. Ailelerle iletişime geçiyorlar."

RAPORLAŞTIRILACAK

Çalışmaların rapor haline getirileceğini ifade eden Bayram, şunları kaydetti:

"İntihar vakalarının nedenleri yerinde araştırılıp rapor haline getirilecek. Bu rapor daha sonra basına deklere edilecek. Ayrıca bu çalışma ışığında paneller ve basın açıklamaları tarzında konuyu gündemleştirme çabası olacak. 'Neden intihar ediyorlar, buna karşılık neler yapılabilir, nasıl müdahalede bulunulabilir?' konuları üzerinde durulacak."