Ramazan'da sokaklar cıvıl cıvıl

Van'da Ramazan ayında akşamları bir başka güzel oluyor. Oruç tutma süresinin 17 saate çıktığı yaz mevsiminde kentte iftarla sahur arasındaki saatlerde sokaklar cıvıl cıvıl. Yılın her gününde büyük ilgi gören Van Kahvaltı Salonla

VAN 29.06.2015 14:18:14 0
Ramazan
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Van'da Ramazan ayı her zamankinden daha renkli ve hareketli geçiyor. Ramazan Ayı ile beraber Van'ın en işlek caddeleri iftardan sonra şenleniyor. İftarını açan vatandaşlar soluğu Sanat Sokağı ile Cumhuriyet ve Maraş Caddesi'nde alıyor. Orucun yorgunluğunu ve bitkinliğini üzerinden atmak isteyen vatandaşlar dev semaverlerle demlenen ve kıtlama şeker ile içilen çayın keyfini çıkartırken, dondurma kuyruklarında bekleyenler de renkli görüntüler oluşturuyor.

'SAHURDA AÇIK'

Ramazan nedeniyle sabahları kapalı olan kahvaltı salonları sahurda açık. Birçok mekân Ramazan'a özel menüler hazırlarken, Van Kahvaltı Salonlarının menüsü ise aynı. Oruç tutma süresinin 17 saate çıktığı yaz mevsiminde vatandaşlar sahurda kahvaltı yapmayı tercih ederken, aileleri ile zaman geçirmek isteyen vatandaşlar da kahvaltı salonlarına akın ediyor. Yılın her gününde büyük ilgi gören Van Kahvaltı Salonları Ramazan'da da dolup taşıyor. Müşterileri ile birlikte kahvaltı yapan işyeri sahipleri de yaz sıcaklığında oruç tutmayı ihmal etmiyor.

'İŞLERİNDEN MEMNUNLAR'

Gazetemize konuşan Damak Kahvaltı Salonu iş yeri sahibi Ahmet Cintan, Ramazan'ın işlerine engel olmadığını hatta sahur vaktinde vatandaşların kahvaltı salonlarını tercih ettiğini söyledi. Gelen müşteriler ile birlikte kahvaltı yaptıklarını belirten Cintan, "Çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu nedenle bazen müşterilerimiz ile birlikte bazen ayakta atıştırarak sahur yapıyoruz. Ramazan her yönüyle güzel geçiyor" dedi.

'GÜNDÜZ SESSİZ VE SAKİN'

Sahurdan iftara kadar olan zamanda ise kent merkezi sessiz ve sakin. Herkes yaz sıcaklığında bir an önce iftar saatinin gelmesini bekliyor. Esnaflar bu durumdan olumsuz etkilenirken, akşam saatlerinde ise cıvıl cıvıl olan sokaklar sayesinde az da olsa gündüzün acısını çıkartıyorlar.

'İFTARDAN SONRA BAMBAŞKA'

İftarla sahur arasındaki saatlerde ise gündüzün aksine bir durum yaşanıyor. İftarını açan vatandaşlar soluğu kent merkezinde alıyor. Kimi ailesi ile, kimi arkadaşları ile Ramazan'ın en hafif tatlısı olan dondurma sırasında uzun kuyruklar oluşturuyor. Ardından Sanat Sokağı'nda dev semaverlerle demlenen ve kıtlama şeker ile içilen çayın keyfini çıkartıyorlar.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş