Ramazan hareketliliği

Van’da, Ramazan ayına yönelik olarak hem esnafta, hem tüketicilerde, hem de yerel yönetimlerde birkaç gün önce başlayan hareketlilik hafta sonu hız kazandı. Ramazana yönelik satışlar sürerken, hafta sonu başta marketler olmak üzere alı?

VAN 6.05.2019 12:45:52 0
Ramazan hareketliliği
Tarih: 01.01.0001 00:00

İslam âleminin kutsal aylarından olan 11 ayın sultanı Ramazanın ayının bugün ilk gününe girerken, dün ilk sahura kalkıldı. Öncesinde ise, marketler başta olmak üzere Ramazan alışverişi için büyük bir yoğunluk ve tatlı bir telaş yaşandı. Belediye zabıta ekipleri ise Ramazan denetimleri kapsamında bir dizi program belirlerken, yeni denetim birimlerinin de ramazan ayı boyunca hizmet vereceği öğrenildi.

ESNAFTA HAREKETLİLİK

İlk hareketlilik esnafta başladı. AVM’ler, marketler, fırıncılar, küçük, büyük tüm esnaflar, pozisyonlarını Ramazan ayına göre ayarladı. 

Reyonlar, vitrinler, tezgâhlar vatandaşın talebine göre donatılırken, lokantalar da düzenlerini iftar programına göre oluşturdu.

Ramazan ayının vazgeçilmezi çiğköfte satıcıları da, her sene olduğu gibi bu Ramazanda da satış yerlerini kimseye kaptırmadı.

ALIŞVERİŞ HAREKETLİLİĞİ

Esnaflardan sonra, diğer bir hareketlilik de, alışveriş amacıyla yiyecek satan işyerlerine akın eden vatandaşlar arasında yaşandı.

Sahura yönelik hazırlık için fırınlar ve marketler, geç saatlere kadar alışveriş yapanlardan eksik olmadı. 

Ramazan hareketliliği haftasonu gözle görülür şekilde yaşandı. Ramazan ayı boyunca özellikle iftardan sonları da çarşı da klasik Ramazan yoğunlukları yaşanacak.  

BELEDİYELERDEN ÖNLEMLER

Bu arada hijyen ve benzeri konularda vatandaşların zarar görmemesi için yerel yönetimler de gerekli önlemleri aldığını duyurdu.
Belediyeler de zabıta ekipleri ile birlikte Ramazan ayı süresince gerekli gıda, hijyen, halk sağlığı ve ulaşım gibi temel denetimlerin yapılacağını bildirdi. 

ARA SOKAKLARDA ARAÇYOĞUNLUĞU

Hafta sonu alışveriş için çarşıya çıkanlar aynı zamanda araç yoğunluğu oluşmasına da neden oldu. Özel otomobilleri ile ara sokaklarda park yeri arayanlar nedeniyle trafik zaman zaman belli noktalarda kilinlendi.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi