Rahmeteli Derneği Çalışmalarını Sürdürüyor

Van'da, önceki yıl kurulan ve kentte yaşanan deprem felaketlerinin ardından fakirlerin umudu haline gelen Van Rahmeteli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

VAN 30.11.2012 11:53:06 0
Rahmeteli Derneği Çalışmalarını Sürdürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da, önceki yıl kurulan ve kentte yaşanan deprem felaketlerinin ardından fakirlerin umudu haline gelen Van Rahmeteli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Aylık 300 aileye düzenli gıda yardımı yapan derneğin hedefi ise aylık 500 aileye ulaşmak.

Fakirlikle etkin bir mücadele yürüten Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği üyeleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Depremde 27 bin aileye ulaşıp gıda paketi dağıttıklarını belirten Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Yıldırım, çalışmaların depremden sonra da artarak devam ettiğini söyledi. Yıldırım, "Biz 100 gönüllü çalışanımızla birlikte muhtaç ailelere ulaşmaya devam ediyoruz. Bize başvuran 4 bin 69 aileye ulaştık. Birinci derece mağdur olan aile sayımız 225, ikinci derecede olan aile sayısı 232, üçüncü derecede olan aile sayısı 525 ve dördüncü derece olan aile sayısı da bin 183 olarak bizde kayıtlı. Hayırseverlerin bize ulaştırdıkları yardımları muhtaç ailelere ulaştırmak için büyük bir çaba gösteriyoruz. Şu anda aylık 300 aileye düzenli olarak yardım ediyoruz ve hedefimiz ise aylık 500 aileye ulaşmaktır" dedi.

Yıldırım, ailelere yardımı ulaştırırken adalet duygusuyla hareket ettiklerini belirterek, "Bu yönüyle kendi yardımlarını kendi elleriyle mutlaka ulaştırmak isteyen hayırseverlere çağrımız şudur. Mağduriyeti açık ve aşikar olan bazı ailelerin büyük oranda tanınması yardımların çoğunluğunun bu ailelere akmasına sebebiyet vermektedir. Bununla beraber insanlardan istemeye utanan ve kendini ifade edemeyen onlarca aile bu yardımlardan mahrum kalmaktadır. Bu konu da bize başvurmaları durumunda kendilerine adres göstermede hiçbir sıkıntı yaşamayız inşallah. Hayır yapan herkesten şimdiden Allah razı olsun" şeklinde konuştu. - Van