Rahmet Elinden Ramazan'da bin aileye gıda paketi

Ramazan'ın ilk haftasında 220 aileye gıda yardımında bulunan Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Van Rahmet Eli Gıda Bankası, Ramazan ayında bin aileye Ramazan paketi ulaştırmayı hedefliyor.

VAN 22.06.2015 19:10:03 0
Rahmet Elinden Ramazan
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da yaptığı hayırlı faaliyetlerle tanınan, Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi, Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, Ramazan ayının ilk haftasında 220 aileye ramazan paketi ulaştırdı. Çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Rahmet Eli Gıda Bankası, bu ay içerinde bu sayıyı bine tamamlamayı hedefliyor.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği Başkanı Sabri Yıldırım, her ay düzenli olarak 350 aileye gıda yardımında bulunduklarını belirterek, Ramazan ayının ilk haftasında ise 220 muhtaç aileye Ramazan paketi ulaştırdıklarını söyledi.

Ramazanın ilk haftasında 220 aileye Ramazan Paketi

Çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini ve Ramazan ayı buyunca bin muhtaç aileye Ramazan paketi ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Yıldırım, “Van Rahmet Eli Gıda Bankası olarak, her yıl ramazan ayında yapmış olduğumuz çalışmalarımızı bu yıl da devam ettiriyoruz. Ramazan’ın ilk haftası itibarıyla 220 ailemize gıda paketi ulaştırdık. Allah nasip ederse bu ay içerisinde bin muhtaç ailemize Ramazan paketi ulaştırmayı düşünüyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Şu an paket hazırlığı yapıyoruz. İnşallah bin aileye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Ramazan paketinde neler var?

Söz konusu ailelere Ramazan paketlerini birinci elden teslim ettiklerini söyleyen Yıldırım, pakette temel gıdanın yanında Ramazan ayına has tahin ve pekmezin bulunduğunu dile getirerek, “Bizler Ramazan ayına özel kumanya paketi çalışması başlattık. Kumanya paketlerimizi bu yıl 50 TL olarak belirledik. Paketimizin içerisinde temel gıda malzemeleri olan Yağ, çay, Şeker, pirinç, Bulgur, makarna, salça ve sahurluk çeşitlerinden oluşmaktadır. Bu bağlamda hayırsever vatandaşlarımıza diyoruz, ‘Bizler Rahmet Eli olarak bir köprü vazifesi görüyoruz. Zenginlerle fakirler arasında. Gelin İnfaklarımızı, sadakalarınız verin bizler de bu muhtaç ailelere ulaştıralım.” İfadelerine yer verdi.

Çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür eden Yıldırım, “Bu yardımları dağıtmamıza vesile olan esnafımıza ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım ayrıca, bu ay içerinde belirledikleri 200 aileye et dağıtımı ve bayramda 10 aileyi de giydirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.