PYD, “Rojava’da Katliam Var!”da Israrlı

Suriye Kürdistanında PYD’ye bağlı milis güçler ile Direniş grupları arasında yaşanan çatışmaları “Rojava’da Katliam Var!” kampanyasıyla dış kamuoyuna sunan PYD, iddiasının temelsizliği çoktan açığa çıkmasına rağmen ifti

VAN 5.09.2013 12:12:07 0
PYD, “Rojava’da Katliam Var!”da Israrlı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Suriye Kürdistanında PYD’ye bağlı milis güçler ile Direniş grupları arasında yaşanan çatışmaları “Rojava’da Katliam Var!” kampanyasıyla dış kamuoyuna sunan PYD, iddiasının temelsizliği çoktan açığa çıkmasına rağmen iftiradan vazgeçmiyor.

Son olarak PKK’nin de büyük önem atfettiği Kürt Ulusal Kongresi bünyesinde bizzat Kürtlerden oluşturulan heyetin “Rojava’da Katliam İzine Rastlanmamıştır.” raporuna rağmen PYD, Kürt kamuoyunu yalanlar temelinde ajite etmeye devam ediyor.

PYD’nin kadın eşbaşkanlarından Asya Abdullah, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri çerçevesinde BDP tarafından Diyarbakır’da düzenlenen bir etkinlikte “Rojava’da Katliam Var!” dezenformasyonunu dillendirmeye devam etti.

PKK basınının derlediği konuşmasında Asya Abdullah, konuyla ilgili şu beyanlarda bulundu:

"Kürtler, bu çözümün içinde olmadığı takdirde, Suriye'de demokratik bir barıştan bahsetmek mümkün değildir. Rojava'da silahlı çeteler, Kürtlere yönelik katliam gerçekleştiriyor. Bu silahlı çeteler, Türkiye üzerinde giriş-çıkış yapıyor. Eğer Türkiye demokratik bir çözümden yana ise bu geçişleri durdurmalıdır. Eğer bu geçişler durursa Kürtlerin Türkiye'ye güveni yavaş yavaş oluşmaya başlar. Bu katliamlara sessiz kalmak, katliamlara destek vermek demektir. Eğer saldırılar devam ederse, Kürtler mücadelelerinden geri adım atmaz. Hem barış, kardeşlik istenecek; ancak Kürtleri de tanımayacak. Kürtler artık kandırılamaz. O devirler geçti."

"Rojava'da katliam var. Rojava'da bin kişi katliamdan geçirildikten sonra mı katliam denilecek? Siviller, işkenceden geçirilip, öldürüyor. Sivil insanların kafaları kesiliyor. Kürtler, evlerinde ve köylerinde yaşamlarını idame ettiremiyor. Çeteler, kadınları rehin alarak, ellerini omuzlarına koyup 3 kez 'Allah u Ekber' deyip, 'bu artık benimdir' diyor. Bu da katliamdır. Suriye'de kadınlara reva görülen bu tutum kim olursa olsun bizim tutumuz aynıdır."