Proje değilse, ne?

Ahmet KEKEÇ

VAN 13.09.2018 08:56:38 0
Proje değilse, ne?
Tarih: 01.01.0001 00:00
 “Kemal Bey’in getirilişi, uluslararası finans aktörleri ile uluslararası ülkelerdeki siyasetin dizaynını yapan baronlar meselesidir” diyor Erol Mütercimler

Devam ediyor: “Fetullahçılar da Türkiye’de o baronların işbirlikçisiydi. Bu çok büyük komplodur. Bunun açığa çıkartılması lazım. Açığa çıkartılabilir ama hayır, açığa çıkartmazlar. Bunun ortaya çıkması, bu komployu kuran odaklar isterse gerçekleşir. Devletin arşivinde var.”

Önce Erol Mütercimler kim? 

Kılıçdaroğlu’nun proje olduğuna itiraz eden (daha doğrusu bunun kanıtlanması gerektiğini savunan) Nedim Şener, dün köşesinde kısa bir Mütercimler portresi çizdi. 

Bildiklerimizden fazlası yok... 

Emekli bir deniz subayı... 

Sıkı bir Kemalist... 

En azından biz öyle biliyoruz. 

Tecessüsü geniş bir arkadaş... 

Kitaplar yazıyor, televizyonda programlar yapıyor. 

Bu durum (tecessüsü), kitaplarına da yansıyor... Çanakkale savaşıyla ilgili yazdığı kitap, nerden bakarsanız bakın, iyi derlenmiş bir kitaptı ve emek mahsulüydü. Mutlaka okumak gerekir. 

Dolaştığı (bulunduğu) mecralar itibariyle de ilginç bir arkadaş... 

En son, Haydar Baş’ın televizyon kanalında görülmüştü. Orada televizyon programı yapıyormuş... Hâlâ yapıyor mu? Yapıyorsa, Oray Eğin’den başka kim izliyor? Muamma... 

Erol Mütercimler’imiz bir ara şansını Yeşilçam’da da denemişti... Başrolünü Türkan Şoray’la paylaştığı bir filmde oynamıştı. Sonra ne oldu? Niçin devam etmedi? Oyunculuğunu mu beğendiremedi? Bilmiyoruz... 

Bildiklerimize ek olarak, Nedim Şener, bir detayı daha paylaşıyor. 

Deniz Kuvvetleri’nden emekli olup iki yıl Avustralya’da kaldıktan sonra Türkiye’ye dönüyor ve 1997-1998 yıllarında Samanyolu TV’deki bir programda çalışmaya başlıyor. 

Hayır, “Mütercimler bir dönem FETÖ’yle bağlantılıydı” demiyorum. 

Bu iddia haksızlık olur... 

Ayıp da olur... 

Örgüt açığa çıkarılıncaya kadar kimler çalışmadı ki Samanyolu TV’de, kimler Fetullahçıların etkinliklerinde boy göstermedi ki, kimler o sümüklüye övgüler düzmedi ki? 

Saygı Öztürk’ünüz “son ana kadar” telif alıyordu Fetullahçılardan. Ondan bahseden yok... 

Mütercimler’inki biraz tesadüf... 

Biraz da saflık... 

Nitekim Zekeriya Öz’ün başlattığı Ergenekon operasyonunun kurbanlarından biri de kendisiydi... Tutuklandı... Bir süre içeride tutuldu. Sonra salıverildi. 

Buraya kadar, pek de “muteber” görünmeyen bir Erol Mütercimler portresi okudunuz. 

Bu portreye bakarak, “Erol Mütercimler söylüyorsa, dikkate alınmamalıdır” sonucunu çıkarabilirsiniz ve Kılıçdaroğlu’yla ilgili iddiaları boşa düşürebilirsiniz. 

Hayır, Nedim Şener öyle yapmıyor... Yani Mütercimler’i çürütmeye çalışmıyor... “Zaten tartışmalı bir adamsın... Bari bu iddianı kanıtla da, memlekete bir faydan olsun” demeye çalışıyor. 

Ben biraz farklı bakıyorum... 

Mütercimler’in “tartışmalı” halinin, bile isteye ortaya konulmuş bir “kimlik” olduğunu düşünüyorum... Belki de “itibarsızı” oynayarak, kendini korumaya çalışıyor. 

Dolayısıyla, dediklerine “aynen” imzamı atıyorum. 

Evet, Mütercimler iddiasını kanıtlamalı, “devletin arşivinde var” dediği belge neyse, ortaya koymalıdır ama bana sorarsanız durum gayet net ve çırılçıplak ortada. 

Kılıçdaroğlu’nun son beş yılına bakın, ne demek istediğimi anlarsınız. 

Mustafa Kemal’in CHP’sini FETÖ’nün partisi haline getirdi. 

FETÖ ne diyorsa, onu yaptı. 

Proje değilse, ne? 

FETÖ kumpasıyla CHP’nin başına getirilmiş bir adamdan söz ediyoruz. 

Bundan daha “sarih” belge olur mu?