Portatif tribünler bir türlü yapılmadı

Van Şehir Stadyumu’nun hasarlı olan kapalı tribünleri yıktırıldıktan sonra yerine yapılması gereken portatif tribünler, devre arasına girilmesine bir maç kala hala yaptırılmadı. B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, 7 ay önce yı

VAN 13.12.2018 11:35:22 0
Portatif tribünler bir türlü yapılmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da Ekim-Kasım 2011 depremlerinin ardından yedi yıldan fazla bir süre geçti, yeni bir stat yapılmadığı gibi, mevcut stadın kapalı tribünleri yıktırıldıktan sonra 7 ay gibi bir süre geçti ama portatif tribünler de henüz yapılmadı.

   B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Van taraftarının maç izleyecek tribünler bulamazken, başka şehirlerde modens stadyumlar olduğunu, ama maçları izleyen taraftar sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini ifade ederek, “Bu soruna bir çözüm bulunmalı. Bu sezon başlamadan portatif tribünlerin yapılacağını ve hazır olacağını söylediler, ama portatif tribünler de yapılmadı. Mevcut taraftarların izlediği eski açık tribünler dediğimiz tribünler de çok sağlıklı değil. Allah korusun yarın orası da çökebilir. Van’da stat sorununa bir çözüm bulunamadığı gibi, tribünlerin de sıkıntısı giderilemedi” ifadelerini kullandı.

   Van Şehir Stadı’nın tribünlerinin bir an önce hizmete girmesini beklediklerini anlatan Yenitürk, “Her ne hikmetse bize verilen sözler bir türlü tutulmuyor. Kapalı tribünlerin yıktırılmasının üzerinden yedi ay geçti, portatif tribünlerin temeli atıldı, ama daha sonra durdu. Gençlik Spor Müdürü ile görüştük, o da bakanlıkla görüşmüş. Bekliyoruz. İnşallah geçici de olsa portatif tribünler bir an önce biter” dedi.

   Taraftarlar ise maçlara büyük bir istekle geldiklerini, ancak çoğu zaman tribünlerde yer olmadığı için dönmek zorunda kaldıklarını veya ayakta tel örgüler arkasında maçı izlediklerini söyleyerek, söz konusu sorunun yetkililer tarafından çözülmesi gerektiğini dile getiriyor.

   Öte yandan B.Vanspor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar’ın artık takımın başında yer almayacağı, takıma destek olmak için sportif direktörlük gibi başka bir görevde bulunacağının takıma daha faydalı olabileceğini söyleyen taraftarlar, “İnşallah hayırlısı olur. Çünkü sezonun ilk yarısı bir türlü istenen verim alınamadı. Özellikle Van’daki maçlarda 12 puan kaybedildi. Son haftalarda deplasmanda da mağlubiyetler alındı. Bu kararın hayırlı olmasını diliyoruz” yorumunda bulundu.

   B.Vanspor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar ise takımın hocalığını bıraktığı için üzgün olmadığını, aksine daha büyük bir aşkla kendisine verilen yeni göreve sarılacağını ifade ederek, B.Vanspor’un hakkının yenilmemesi için ne gerekiyorsa yapacağını dile getirdi.Van Bölge Gazetesi - Salih Deniz