Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yılı

Van'da, Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluşunun yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

VAN 10.04.2013 17:46:56 0
Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yılı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na İl Emniyet Müdürlüğü çelenginin bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, Türk Polis Teşkilatı'nın kurulduğu günden itibaren büyük bir değişim içinde olduğunu belirterek; personel, araç-gereç, teknik donanım ve uzman kadrosuyla dünyanın güçlü polis teşkilatlarından biri haline geldiğini söyledi. Sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelere paralel olarak, milletin değişen beklentilerine cevap verebilmek için polis teşkilatının sürekli kendisini yenilediğini ifade eden Yurdakul, “Emniyet teşkilatı olarak, çağdaş bir görev anlayışıyla yasalarla verilen yetkiler çerçevesinde, bugün olduğu gibi gelecekte de devletimizin ve milletimizin emrinde görevimizi ifa etmeye devam edeceğiz” dedi.


Türk polisinin kuruluşundan itibaren vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için kutsal bir görevi üstlendiğini vurgulayan Yurdakul, “Görevi uğruna, vatanın bölünmez bütünlüğü ve bayrağı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.


Polis-halk ilişkilerine azami özen göstererek, halka daha etkin, verimli ve hızlı hizmet sunmanın temel hedefleri olduğunu dile getiren Yurdakul, “Vanlı hemşeHrilerimizin mutluluğu ve huzuru bizim mutluluğumuz ve huzurumuzdur. Bu duygularla tüm meslektaşlarımın 10 Nisan Polis Bayramı’nı kutlarım” ifadelerini kullandı.


Kutlama töreni Ali Paşa Toplantı Salonu’nda tebriklerin kabulü ile sona erdi.


Törene İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri ile çok sayıda polis memuru katıldı.