PKK'YE AİT BOMBA YÜKLÜ MİNİBÜS ELE GEÇİRİLDİ

Van’da PKK’ye ait içinde 500 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş bomba düzeneği yüklü minibüs ele geçirildi.

VAN 9.11.2016 17:55:36 0
PKK
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Oğuldamı Mahallesi Taşnacak (Taşlıca) mezrasında içerisinde 500 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş bomba düzeneği ile bulunan minibüsün ele geçirildiği belirtildi.

Konuyla ilgili Van Valiliğinden yapılan açıklama da, Şırnak nüfusuna kayıtlı bir kişinin kendi minibüsünün PKK tarafından gasp edildiğini ihbar etmesi üzerine, İl Jandarma Komutanlığına bağlı istihbarat birimleri tarafından yürütülen çalışmalarda, bomba yüklü aracın Faraşin bölgesinden hareket ettiği öğrenilmiş ve yapılan takipler sonucu Gürpınar’da terk edilmiş vaziyette bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, “Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi Faraşin bölgesine götürülerek içerisine patlayıcı düzenek hazırlandıktan sonra ilimize getirilerek bombalı saldırıda kullanılacağı bilgisi edinilmiştir. Bomba yüklü aracın 08 Kasım 2016 günü Faraşin bölgesinden hareket ettiği öğrenilmiş, yapılan takipte Gürpınar ilçesi Oğuldamı Mahallesi Taşnacak (Taşlıca) mezrası ile Dolaylı mezrası arasında kalan bölgede terk edilmiş vaziyette bulunmuştur.” denildi.

Minibüste yapılan incelemeler sırasında 3 jelikan bidon içerisine hazırlanmış 500 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş bomba düzeneği kurulduğunun bildirildiği açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Olayla ilgili Gürpınar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda yeteri kadar personel ve uzman ekiplerle araç üzerinde gerekli incelemeler yapılmıştır. Koltukları sökülen minibüste 3 jelikan bidon içerisine hazırlanmış 500 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş bomba düzeneği kurulduğu tespit edilmiş ve söz konusu araç gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra yerinde imha edilmiştir.” (İLKHA)
PKK'YE AİT BOMBA YÜKLÜ MİNİBÜS ELE GEÇİRİLDİ