PKK’DAN, DEMİRTAŞ’IN “AMA’SIZ SİLAH BIRAKSIN” ÇAĞRISINA OLUMSUZ YANIT -

Artık tek taraflı silahların susması olmayacak” dedi.

VAN 24.08.2015 11:40:30 0
PKK’DAN, DEMİRTAŞ’IN “AMA’SIZ SİLAH BIRAKSIN” ÇAĞRISINA OLUMSUZ YANIT -
Tarih: 01.01.0001 00:00
 HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın “PKK ‘ama’sız silah bıraksın” çağrısına yanıt veren PKK yöneticisi Cemil Bayık, sorunun silahla çözülmeyeceğini bildiklerini söyledi ancak “Türkiye önce her şeyi erteledi, ardından inkar etti.

Artık tek taraflı silahların susması olmayacak” dedi.

El-cezire/ Welt am Sonntag

KCK yöneticilerinden Cemil Bayık, Almanya’da Pazar günleri yayınlanan Welt am Sonntag gazetesine konuştu ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın PKK’ya “Amasız silah bırak” çağrısına olumsuz yanıt verdi. Bayık bu çağrının değerli olduğunu ve sorunun silahla çözülemeyeceğine katıldıklarını belirtti ve şunu söyledi; “Sadece o çağrı yapmadı. Bu çağrıyı biz değerli buluyoruz. Bize göre, ne Türkiye ne de biz bu sorunu silahla çözebiliriz. 8 kez tek taraflı olarak ateşkes çağrısı yaptık. Son seferinde ise güçlerimizi çekmeye başladık.

Ancak Türkiye önce her şeyi erteledi, ardından inkâr etti. Artık tek taraflı silahların susması olmayacak.” Selahattin Demirtaş PKK’ya çağrısında şunu söylemişti; “PKK’nın amasız olarak silahlı eylemelerini, durdurması lazım. Silahın demokrasi mücadelesi açısından mazareti yoktur. AKP’nin hatalarını suçlarını, askeri ve polisi öldürerek sorulmaz.”

- See more at: http://www.iktibasdergisi.com/pkkdan-demirtasin-amasiz-silah-biraksin-cagrisina-olumsuz-yanit/#sthash.hJXX0hmH.dpuf