PKK makbuzla halktan zorla para topluyor

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, çözüm sürecinin ve demokratikleşmenin tek taraflı değil, karşılıklı olacağını belirterek, PKK'nın tehditlerinin hala sürdüğünü söyledi.

VAN 21.10.2013 11:36:01 0
PKK makbuzla halktan zorla para topluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kayatürk elinde makbuzlar olduğunu ifade ederek, "PKK Eyalet Komutanlığı adıyla makbuz kesmiş, damgasını basmış insanlardan para topluyor" dedi.
Teşkilatlarımız tehdit ediliyor
İnsanların kimsenin elinde silah kalmamasını, özgür iradenin sandığa yansımasını istediklerini belirten Kayatürk, "Şimdi bölgede insanların neler yaşadığını biz çok iyi biliyoruz çünkü bunu biz yaşadık. Ikide bir ortaya çıkıp örgüt tehdit ediyor, baskı yapıyor, ikide bir çıkıp burada bu şikayetlerde bulunmak istemiyoruz ama Türkiye'de en büyük mağdurlarından biri de AK Partili siyasetçiler. Milletvekilleri belediye başkanları teşkilatçılar çok büyük problem yaşıyorlar" dedi.

Bölgeye gittiğinde seçimlerde 54 gün kaldığını, 54 gün boyunca saldıraya uğradığını anımsatan Kayatürk, "Önümüzde seçimler var. Yine teşkilatlarımız tehdit ediliyor.İlçe başkanlarımız kaçırılıyor" dedi.
300 kişiden para istediler
Kayatürk, insanlardan para, komisyon istendiğini bunun karşılığında makbuz dahi basıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Eyalet komutanlığı gibi şeylerle maalesef var böyle şeyler. Makbuz basmış Eyalet Komutanlığı diye. Damgasını basmış. Elimde var. 300 kişiden bu manada para istenmiş. Hemen hemen hepsi partiye yakın insanlardır. Bu sadece maddi bir kazanç elde etmek değil aynı zamanda AK Parti'ye oy veren insanları korkutmak. Böyle yaptığınız zaman sizin orada siyaset yapmanızın ne anlamı kaldı. Biz bölgede operasyon istemiyoruz. Ama sadece bizim istememiz yeterli değil ki. Karşı tarafın da buna uygun hareket etmesi lazım. Siyaset konuşacaksak siyaset konuşsun. Bölgede silahlar konuşacaksa siyasetin anlamı kalmıyor." (Star)