Piknik için daha çok beyaz et tercih ediliyor

Van’da, kuzu eti fiyatı düşerken, vatandaşların piknik için daha çok beyaz ete ve soslu ürünlere yöneldiği belirtildi.

VAN 13.08.2021 11:19:40 0
Piknik için daha çok beyaz et tercih ediliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da piknik sezonu ile birlikte kuzu eti fiyatlarının da düştüğü belirtildi.
Ancak buna rağmen esnafta et reyonlarını gezen müşteri kuzu eti yerine daha çok beyaz et tercih ediyor. 

İLGİ ÇOK, SATIŞ AZ
Laçin Et Galeri satış sorumlusu Süleyman Polater, beyaz ete de ilginin çok ancak satışın az olduğunu söyledi.
Müşterinin daha çok soslu olanını tercih ettiğini belirten Polater, “Sezonu olduğu için beyaz ete ilgi var, ancak satış konusunda eskiye göre daha düşük bir satış yapıyoruz. Piknikçiler genelde beyaz et reyonuna yöneliyor, ancak daha çok mangal için hazırlanan soslu ürünleri tercih ediyor” dedi. 

BEYAZ ET FİYATLARI 
Beyaz ette fiyatların uygun olduğunu belirten Polater, şunları söyledi:
“Beyaz et satışlarımız normal seyirde devam ediyor, fazlaca bir yoğunluk yok ama soslu grubunda talep çok. Malum piknik sezonundayız ve piknikçiler en çok tavuk eti tüketiyor. Fiyatı kırmızı ete göre daha uygun olduğu için böyle. Piyasada beyaz et fiyatları değişiyor. Örneğin, taze kanat 33 lira, pirzola 21 lira, kelebek 26 lira, sarma incik 21 lira, taze baget 19 lira, kemiksiz ve derisiz şişlik 26 lira, tavukgöğsü 21 lira, günlük kesim piliç ise 20 lira.” 

KUZU ETİ FİYATI DÜŞTÜ
Sofraların en fazla tercihi olan kuzu eti fiyatları da düştü, ancak vatandaş yine de fazla tercih etmiyor.
Kuzu eti fiyatlarındaki düşüşün nedenini de açıklayan Polater, şunları kaydetti:
“Şu an kuzu etinde iyi bir indirimimiz var, talep iyi, daha önce kilosu 60 liraydı şimdi 52-55 lira arası değişiyor. Fiyatının düşmesinin sebebi her zaman 8 ve 9’uncu aylarda kuzu eti fiyatı düşer çünkü tam sezonudur ama ramazan ayında fiyatı hep yükselir. Diğer ürünlerimizin fiyatı ise şöyle; kuzu but 57 lira, kuzu kol az kemikli 53 lira, kuzu kapama 54 lira, dana orta yağlı kıyma 36 lira, dana orta yağlı kuşbaşı 55 lira, kendi yapımımız olan sucuğun ise kilosu 60 lira. Kırmızı ette satışlarımız biraz durgun çünkü fiyatı yüksek. Kurban bayramından dolayı fiyatı artmıştı, düşer diye bekledik ama bayram sonrası düşmedi, fiyatlar aynen devam ediyor. Dana etine göre kuzu ve koyun eti biraz daha uygun. Satışlarımızın bu ayın sonlarına doğru açılmasını bekliyoruz.”
Özel Haber: M. Selim KURT

Prestij Haber Merkezi