Peyzaj çalışmaları İpekyolu Devlet Hastanesi'ne kadar ulaştı

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nün Van-Edremit yolu üzerindeki refüj peyzajı, yol bakım, onarım ve ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Edremit merkezden başlayan çalışmalar İpekyolu Devlet Hastanesi civarına kadar geldi. Sö

VAN 8.09.2015 13:09:02 0
Peyzaj çalışmaları İpekyolu Devlet Hastanesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Şehirlerin güzel görünmesindeki en büyük etkenlerden biri olan peyzaj çalışmaları, son yıllarda Van'da da uygulanır hale geldi. Özellikle birçok kurum artık görselliğe büyük önem verirken, şehirlerin giriş çıkışları da peyzaj çalışmaları ile çok daha güzel görünmeye başladı.
Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün İpekyolu üzerinde başlattığı yol yapım, bakım, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları son sürat devam ediyor. Son yıllarda özellikle üst geçitlere ağırlık veren Karayolları Bölge Müdürlüğü, ışıklandırılan üst geçitler ile vatandaşın takdirini kazanmayı başarmıştı.
SÖZ KONUSU ÇALIŞMALAR TAKDİR GÖRÜYOR
Şehrin belli bölgelerinde ışıklı tabelalarla kendi çalışmalarını da yansıtan Karayolları Bölge Müdürlüğü, son zamanlarda Van-Edremit arasındaki peyzaj çalışmalarına da ağırlık verdi. Özellikle Edremit İlçe merkezinden başlayan peyzaj çalışmaları, son zamanlarda İpekyolu Devlet Hastanesi civarına kadar ulaştı.
Çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması ile birlikte şehrin girişinin de güzelleşeceği belirtiliyor. Vatandaşlar ise söz konusu çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade ederek, "Bu memleket bizim. Bu memlekette güzel işlere imza atan kurum kim olursa takdir etmek gerekiyor. Belediye, Özel İdare, Karayolları veya DSİ… Kurum çok da önemli değil. Herkesin kendi çalışma kapsamı dahilinde memleketi güzelleştirme sorumluluğu var. Van artık büyük bir şehir. Özellikle Gevaş ve Edremit istikametinden Van'a girildiğinde, yolların eskiye oranla çok daha güzel, peyzaj çalışmalarının ve ağaçlandırma çalışmalarının da çok daha iyi olduğunu görüyoruz. Bunlar da bizi mutlu ediyor" diye yorumlarda bulundular. Öte yandan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Edremit İlçesi'ndeki sahilde yapılan yürüyüş parkurları ve oyun alanları ile vatandaşların dinlenmesi için yapılan oturma bankları ilçenin imajına bir güzellik kattı.

Bölge: Fehmi Tekdur