Peynirciler Çarşısı tamamlandı

Van Peynirciler Çarşısı’nda restorasyon çalışmaları tamamlandı. Yüklenici firma yetkilisi Ali Sulmaz, 31 Aralık günü anahtar teslimi yapacaklarını söyledi.

VAN 27.12.2018 10:05:38 0
Peynirciler Çarşısı tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yaşanan aşırı yıpranma ve karma kullanım nedeniyle Nisan ayında restorasyon işlemleri başlatılan tarihi Van Peynirciler Çarşısı’ndaki çalışmalar tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Peynirciler Çarşısı yeni çehresiyle yakın zamanda müşteri kabulüne başlamaya hazırlanıyor.
Yüklenici firma yetkilisi Ali Sulmaz, çarşıdaki çalışmaları tamamladıklarını, toparlanmak için bir-iki günlük bir denetleme çalışmalarının olacağını söyledi.
Yapılan işlerin son kontrollerini yaptıklarını ifade eden Sulmaz, “Artık anahtarı Pazartesi (31 Aralık) günü belediyeye devredeceğiz. Bundan sonrasının ne olacağıyla ilgili artık onlar karar verecek.” dedi.  
Van Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yaptırılan restorasyon çalışması çerçevesinde, çarşıda bulunan 60 dolayındaki kasap ve peynirci esnafı tahliye edildikten sonra, 22 Haziran günü çarşıda önce yıkım çalışmaları başlatıldı. Ardından başlanılan çalışmalarda çarşı restore edilerek, güzel bir görünüm kazandırıldı. Çalışmaların tamamlandığı çarşıda bundan böyle sadece peynirci esnafı faaliyet gösterecek. Esnaf, yakın zamanda yeni mekanına taşınacak.

KARMAŞA GİDERİLDİ

Restorasyonla birlikte çarşıdaki eski karmaşa da giderilmiş oldu. 
Daha önce 18 dolayında kasap ve sakatatçının da yer aldığı ve büyük bir görüntü kirliliğine yola açan çarşı, bundan böyle bu karma kullanımdan kurtarılarak, sadece peynirci esnafının kullanımına sunulacak.
Eski Tekel binası arkasında satışlarını sürdüren 35 dolayındaki peynirci esnafı, çarşıdaki eski yerlerine yerleşecek. 

VATANDAŞ DA MEMNUN
Yeni restorasyon işlemleri sonrasında daha modern ve derli toplu bir çarşı görüntüsü ortaya çıkarken, bu durum esnafı olduğu kadar müşteriyi de sevindirdi.
Çarşının daha önce kötü bir durumda olduğunu belirten bazı vatandaşlar, “Gittiğimiz zaman peynir ve et kokusu birbirine karışıyordu. Yerler kan içinde oluyordu. Dışarıdan gelip otlu peynir satın almak isteyen misafirlerimizi bu kötü görüntüden dolayı buraya götüremiyorduk, ama şimdi güzel bir çarşı ortaya çıkmış, artık herkes seve seve alışverişe gider” diye konuştu.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi