Peyami Battal: Yılda Yaklaşık 150 Bin Hastaya Şifa Veriyoruz

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 2009 yılında kurulan Diş Hekimliği Fakültesi’nin yılda 150 bin hastaya hizmet verdiğini ve son teknoloji cihazlarla sağlık turizminde iddialı bir konuma gelmeyi hedefl

VAN 24.03.2014 16:54:22 0
Peyami Battal: Yılda Yaklaşık 150 Bin Hastaya Şifa Veriyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

YYÜ bünyesinde 2009 yılında kurulan ve 2011 yılında yaşanan 2 büyük depremin hemen ardından önce konteyner, daha sonra da kapalı spor salonunda hizmet veren Diş Hekimliği Fakültesi, bölgeye ümit oldu. 9 Kasım 2011 tarihinde Bayram Oteli enkazında hayatını kaybeden Dr. Atsushi Miyazaki'nin adının da bulunduğu 96 ünite, 3 boyutlu tomografi ve ketkem teknolojisiyle yılda yaklaşık 150 bin hastaya hizmet verdiklerini söyleyen Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, bölgedeki en iyi diş hastanesi olduklarını belirtti.



Eskitaşçıoğlu, "Hastanemiz 2009 yılında kuruldu. Kurulum aşamasının hemen ardından hızlı bir şekilde büyüdük. 2011 yılında yaşanan depremin ardından hizmetlerimizi kesmeden yaklaşık bir yıl boyunca konteyner ve kapalı spor salonunda hizmet verdik. Bu yıl içersinde de yeni binamıza taşındık. Şu anda son teknoloji cihazlarıyla yılda yaklaşık 150 bin hastaya hizmet veriyoruz" dedi.



Yılda 150 bin hastaya en iyi koşullarda hizmet verdiklerini söyleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, “Şu anda Diş Hekimliği Fakültemizde tedavi edilemeyen hastalık yok. Daha önce bölgedeki insanlar tedavi için il dışına ve yurtdışına özelikle İran’a gidiyordu. Şu anda ise bu durum tam tersine dönmüş durumda. Bölgedeki hastalar artık hastanemize gönül rahatlığıyla gelerek tedavilerini masrafsız bir şekilde yapabiliyor. Yaptığımız hizmetten dolayı insanlarımız mutlu, bu da bizi heyecanlandırıyor. Hastanemizdeki yeni hedefimiz ise sağlık turizmini geliştirmek. Çünkü buradaki birçok alet ve ekipman Türkiye’deki birçok hastanede yok. Bizde bu doğrultusunda hızla ilerliyoruz ve gelişiyoruz” diye konuştu.