Parkomat araç işgalini önledi

Van'da iki hafta önce uygulamaya giren ücretli park sistemi (parkomat) sonrası, kentin önemli caddeleri adeta araç işgalinden kurtuldu. Daha önce yarım metre boşluk bulunmayan ve tümüyle araçlar tarafından park alanı olarak kullanılan cadde

VAN 25.08.2017 11:02:05 0
Parkomat araç işgalini önledi
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van'da uygulamaya giren parkomat sistemi ile birlikte caddelerde araç parkı da azaldı. Uygulama öncesi Van'ın en önemli caddelerinden Cumhuriyet Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, İskele ve Sıhke caddelerinde deyim yerindeyse araç çöplüğü yer alıyordu.
    Hatta bazı caddelerde çift araç park uygulaması sürekli basında gündemin ilk sıralarında yer alıyordu. Parkomat uygulaması ile birlikte araçlar ya bir-iki dakikalığına park edip hemen hareket ediyor, ya da 10-15 dakika kalıp belirlenen ücreti ödedikten sonra hareket ediyor. Böyle olunca mesai saatleri içinde caddelerde oldukça az araç parkı bulunuyor.
    Vatandaşlar ise parkomat uygulamasının sevindirici olduğunu söyleyerek, caddelerin adeta nefes aldığını belirtiyor.
    Daha önce bazı caddelerde çift araç parklarının olduğunu, defalarca sürücüler arasında tartışmalar olduğunu anlatan vatandaşlar, "Parkomat uygulaması öncesi caddeler araç işgali altındaydı. Caddelerde adeta boşluk kalmamıştı. Yine bazı caddelerde ikili araç parkları yüzünden sürekli tartışmalar yaşanıyordu. Bir araç caddeye park ettiğinde, bir de bakıyordunuz ikinci bir araç gelip onun yanına park etmiş. Daha sonra park eden ilk araç çıkmaya çalıştığında, ikinci aracın engeliyle karşılaşıyordu. Bu da tartışmalara ve zaman zaman kavgalara yol açıyordu. Parkomat uygulamasından sonra sürücüler kısa süreli park edip, ücretini verdikten sonra hareket ediyor. Böylece caddelerde araç parkı da azalmış oluyor. Bu uygulamanın Van adına sevindirici olduğunu düşünüyoruz. Umarız geçmişte rast gele park olayları bundan böyle yaşanmaz. Yine daha önce bazı sürücülerle,  'Benim iş yerimin önüne aracını park edemezsin!' diyen esnaflar arasında tartışmalar yaşanıyordu. Yani yola park etmek isteyen araç sahipleri, şimdi hiçbir esnaf tarafından engellenmiyor. Bu da ayrıca sevindirici bir durumdur" ifadelerini kullandı.
    İlk 10 dakikası ücretsiz olan parkomat sisteminde, 15 dakikalık park ücreti 1,50 TL, yarım saatlik park ücreti 2 TL, 45 dakikalık ücreti 3 TL, 1 saatlik ücreti 4 TL ve 2 saatlik ücreti ise 5 TL olarak belirlenmiş.
   Vatandaşlar fiyatların normal olduğunu belirtiyor.
   Şimdiye dek parkomat görevlileri ile sürücüler arasında ise henüz bir tartışma yaşanmadığı görülüyor.