Paralel Yapının Sınır Ötesi Operasyon Talimatı

Adana’da iki otobüse operasyon yaptıran Savcı Mustafa Sırlı, askeri Suriye’ye göndererek, iki ülke arasında savaş çıkarmak istemiş.

VAN 22.02.2014 09:12:39 0
Paralel Yapının Sınır Ötesi Operasyon Talimatı
Tarih: 01.01.0001 00:00
10 Ocak'ta Suriye istikametine gitmekte olan iki otobüse operasyon yaptıran Adana Cumhuriyet Savcısı Mustafa Sırlı'nın, kolluk kuvvetine sınırın öte yanındaki Özgür Suriye Ordusu kamplarını basma talimatı verdiği ortaya çıktı. İstihbarat birimlerinin ses ve görüntü kayıtlarıyla belgelediği şok plan, Sırlı'nın özel yetkilerinin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın şikayeti üzerine kaldırılmasıyla engellendi.

SINIR ÖTESİ OPERASYON TALİMATI

Yeni Akit gazetesinden Murat Alan'ın haberine göre; Adana'da biri 01 CGU 01 plakalı olmak üzere iki otobüs, içerisinde mühimmat olduğu ihbarı üzerine Adana TMK. 10. Maddesiyle Yetkili Savcılık ve Adana Emniyetinde görevli polislerince durdurulmuştu. 10 Ocak'ta gerçekleşen ve MİT'e yönelik ihanetin ayak sesleri olarak yorumlanan operasyon kapsamında bazı adreslere baskın düzenlenmiş, 8 kişi gözaltına alınmıştı. Akit o operasyonu yöneten Adana Özel Yetkili Savcı Mustafa Sırlı ve emrindeki kolluk kuvveti hakkında şok bir bilgiye ulaştı. TIR operasyonlarıyla isimleri gündeme gelen savcılar Aziz Takcı ve Özcan Şişman'la birlikte görev yapan Mustafa Sırlı'nın, otobüs operasyonun devamını Suriye'de gerçekleştirmek istediği, kolluk kuvvetine sınır ötesi operasyon emri verdiği ifade edildi.

DİRENİŞÇİLERİN ÇADIRLARINA OPERASYON

İhbar telefonları ve ifade tutanaklarını delil gösteren savcılığın, kolluk kuvvetine sınırın öte yanında bulunan Özgür Suriye Ordusu Kamplarına geçerek gözaltı işlemi yapılması yönünde talimat verdiği bildirildi.

Özel harekat polislerinden Suriye diktatörü ile savaşan direnişçiler ve ailelerinin bulunduğu çadırlardaki şüphelileri getirmeleri istendiği vurgulandı.

GÖREVDEN ALININCA OPERASYON YATTI

İstihbarat birimlerinin ses ve görüntü kayıtlarıyla belgelediği korkunç plan, Savcı Mustafa Sırlı'nın özel yetkilerinin kaldırılması, operasyonu kurgulayan polislerin görevden alınması ile engellendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ operasyonu yöneten savcılar hakkında işlem yapılması talebiyle HSYK'ya bildirimde bulunmuştu.

BOZDAĞ İSİM VERMEDEN ANLATTI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ önceki gün katıldığı bir televizyon programda şöyle konuşmuştu: "Bir savcının adli kolluktan komşu ülke Suriye'de bulunan bir kampa operasyon yapmasını istedi. O kampta bulunan bazı şahısların alınıp, getirilmesi yönünde…

Savcı yazı yazıyor kolluğa, Suriye tarafına gidin ve şu şahısları alın gelin. Türkiye'nin sınırları bellidir. O hukuk çerçevesinde işlemler yapılır. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdiler. Ben de HSYK'ya verdim. Bu pervasızlıktır, çizilen sınırları aşmaktır. Savcılar görevlerini yaparken, hukukun çizdiği sınırlar çerçevesinde hukukun verdiği yetkiyi kullanmalı. Bize gelen ihbarları biz HSYK'Ya intikal ettirdik, orada gereken kanun işleyecektir."

STAR