Paralel TÜBİTAK kurmuş!

Dün Haber10'da 'Zaman TÜBİTAK'taki paralel yapıyı deşifre etti' ismiyle yayınladığımız haberin ardından, bugünkü Akşam Gazetesi'nde TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Palaz'ın paralel bağlantılarının ortaya çıktığı görüldü.

VAN 22.02.2014 09:01:47 0
Paralel TÜBİTAK kurmuş!
Tarih: 01.01.0001 00:00
Geçtiğimiz günlerde görevden alınan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Yardımcısı ve Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Hasan Palaz'ın, "baskılara direndiğim için görevden alındım" yalanı çöktü. Palaz'ın paralel medyada manşetten verilen bu yalanın aksine, TÜBİTAK'a usulsüz personel alımı yaptığı ve usulsü prim dağıttığı gerekçesi ile görevden alındığı ortaya çıktı. Hakkında idari soruşturma da başlatılan Palaz'ın, 17 Aralık tarihli derin operasyonunun ardından Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık'ın, talimatlarına aykırı olarak 148 yeni personeli işe başlattığı belgelerle kanıtlandı.

ELEMANLAR PENSİLVANYA REFERANSLI

Palaz tarafından 1 Ocak 2014 tarihinden sonra işe başlatılan 148 personelin ağırlıklı bölümünün "Pensilvanya" referanslı olduğu belirtiliyor. AKŞAM'ın ulaştığı listede, YÖK tarafından denkliği kabul edilmeyen yurtdışındaki bazı üniversitelerden mezun olan isimler ila 3 bin 500 TL ile 4 bin TL arasında maaş bağlanan lise mezunları da var.

İKİNCİ VUKUAT USULSÜZ PRİM

Hasan Palaz'la ilgili soruşturmanın ikinci ayağını ise TÜBİTAK personeline yapılan usulsüz prim ödemesi oluşturduğu öğrenildi. Buna göre Palaz, Kurum'un 2014 yılı performansına göre hak edilecek olan primi, görevden alınmadan kısa süre önce toplu olarak personele ödedi. TÜBİTAK kaynakları sözü edilen toplam prim tutarının 20 milyon TL civarında olduğunu ifade etti. Usulsüz prim ödemelerinin, adı paralel yapı ile anılan malum bankanın nakit sıkıntısı yaşadığı döneme denk gelmesi de dikkat çekti.

BASKI GÖRDÜĞÜNÜ İDDA ETMİŞTİ

"Usulsüz personel alımı" ve "Usulsüz prim ödemesi" gerekçesi ile TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı ve BİLGEM Başkanlığı görevlerinden alınarak hakkında idari soruşturma başlatılan Palaz, paralel medyaya yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazına ilişkin raporunun beğenilmediğini ileri sürerek, “Değiştirmemi ve istedikleri şekilde bir rapor hazırlamamı istediler. Kabul etmeyince baskılar başladı ve görevden alındım" iddialarında bulunmuştu.

(Akşam)