Panzerin çarptığı çocuk, haberine yalanlama

Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesinde yer alan 'Van'da panzerin çarptığı çocuk ameliyata alındı' başlıklı habere Van Emniyet Müdürlüğünden yalanlama geldi.

VAN 9.04.2014 14:40:13 0
Panzerin çarptığı çocuk, haberine yalanlama
Tarih: 01.01.0001 00:00
"Van'da panzerin çarptığı çocuk ameliyata alındı” başlıklı habere Van Emniyet Müdürlüğünden yalanlama geldi.

Van Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Büro Amirliğinden konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada haberde yer alan polisin TOMA ve Akrep tipi zırhlı araçlarla hiçbir uyarıda bulunmadan gruba müdahale ettiği yönündeki ifadelerini gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“08.04.2014 günü www.demokrathaber.net internet sitesinde "Van'da panzerin çarptığı çocuk ameliyata alındı" şeklinde bir haber yer almıştır.

Söz konusu haberde geçen iddialarla ilgili olarak yapılan incelemede;

07.04.2014 günü İlimiz merkez itfaiye meydanında 15-20 kişilik bir grubun eylem yaparak yoldan geçen araçları taşladığı ve çevreye zarar verdiği şeklinde ihbar alınması üzerine, ekiplerimiz bahse konu yere intikal ettiğinde, yüzleri kapalı olan grubun Cumhuriyet Lisesi tarafına geçtiği görülmüş, burada yolu yaya ve araç trafiğine barikat kurarak kapatan 100 kişilik grupla karşılaşılmıştır. Eylemci grup tarafından ekiplerimize yönelik taşlı saldırıda bulunulması üzerine, ekip araçlarımızda bulunan ses yayın cihazlarımızla gruba dağılmaları yönünde ikazlarda bulunulmuş ancak grup dağılmamakta ısrar ederek saldırılarını devam ettirmiştir.

Bunun üzerine olay yerine intikal ettirilen TOMA araçlarımız tarafından gruba orantılı olarak hafif sulu müdahalede bulunulmuş ve bu sayede grubun dağıtılması sağlanmıştır. Haberde yaralandığı bildirilen çocuğun alınan beyanından, olay esnasında yoldan geçerken eylemci grup tarafından atılan taşlar neticesinde başından yaralanarak yere düştüğü, akrep tipi bir zırhlı aracın çarparak yaralanmasına sebebiyet verdiği konusunun tamamen asılsız olduğu anlaşılmıştır”

Ayrıca haberde yer alan, polisin TOMA ve Akrep tipi zırhlı araçlarla hiçbir uyarıda bulunmadan gruba müdahale ettiği yönündeki beyanın ise kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu öne sürülerek söz konusu iddia yalanlandı.

Açıklamanın devamında ise “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 24. Maddesinde "Güvenlik kuvvetlerine karşı fiili saldırı veya mukavemet veya korudukları yerlere ve kişilere karşı fiili saldırı hali mevcutsa, ihtara gerek olmaksızın zor kullanılır." hükmü yer almaktadır.” İfadelerine yer verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)