Panel Dizisi sonuç raporu açıklandı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından organize edilen ve yaklaşık iki ay süren 'Edebiyat Fakültesi Paneller Dizisi'nin sonuç raporu yayımlandı.

VAN 18.05.2016 12:15:08 0
Panel Dizisi sonuç raporu açıklandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Edebiyat Fakültesi tarafından yayımlanan raporda; paneller dizisinin, YYÜ'de bu güne kadar yapılan en kapsamlı ve uzun süren bilimsel etkinliklerinden biri olduğunun altı çizilirken, etkinliğin çıktıları da ayrıntılı olarak verildi. Paneller, panelistler ve konuları ile ilgili ayrıntılı bilgilerin verildiği raporda; YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan'ın etkinlik ile ilgili görüşlerine de yer verildi. Rapor etkinliğin gelecek yıl daha da zamana yayılarak hem öğretim elemanları hem de öğrenciler için iki farklı paneller dizisi şeklinde yapılacağının belirtilmesi ile son buldu.

SONUÇ RAPORU

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Edebiyat Fakültesi Paneller Dizisi"nin sonuç raporunda şöyle denildi; "Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi'nin akademik etkinlikler çerçevesinde düzenlediği paneller dizisi, 11 Mart 2016 tarihinde başlamış ve 12 Mayıs 2016'da sona ermiştir. Yaklaşık 2 ay boyunca süren ve fakültemizin 13 bölümünün aktif katılımıyla gerçekleşen paneller dizisi, üniversitemizde bugüne kadar yapılagelen en kapsamlı ve en uzun süreli bilimsel etkinlik olmuştur. Söz konusu etkinliğin temel amacı, bölümlerimizin kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili yapmış oldukları çalışmaları bilimsel bir ortamda akademisyenlere ve öğrencilere sunmak, kendi alanlarında tanınmış bilim adamlarımızın değerli görüşlerinden istifade etmek ve dolayısıyla gerek üniversitemizde gerekse fakültemizde akademik bir sinerji ortamı yaratarak bilimsel konuların tartışılmasını sağlamak olmuştur.
Her hafta farklı bölümler tarafından gerçekleştirilen paneller dizisi programına, 12 profesör, 12 Doçent, 17 Yardımcı doçent ve 11 öğretim elemanı olmak üzere toplamda 52 akademisyen iştirak etmiştir. Söz konusu katılımcıların 13'ü Türkiye'nin farklı üniversitelerinden katkı sunmuşlardır. Paneller, Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi, Prof. Dr. Nihat Bayşu, Edebiyat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi konferans salonlarında yapılmıştır. Panellere, başta Sayın Rektörümüz Peyami Battal olmak üzere, rektör yardımcıları, birim amirleri, ildeki bürokratlar, bölüm öğretim üyeleri, öğrenciler ve halk katılmış ve paneller yoğun bir ilgiyle karşılanmıştır."
Panel dizisinin ilkinin, ülkemizde Antropoloji disiplinin tarihsel gelişiminin ve bugüne kadar geçirmiş olduğu evrelerinin anlatıldığı, "Türkiye'de Antropoloji" başlığıyla 11 Mart 2016'da Antropoloji Bölümü tarafından düzenlendiği belirtilen raporda, diğer panellerin de konuları ve katılımcıları detaylarıyla aktarıldı.
Son panel dizisinin ise Psikoloji Bölümü tarafından 12 Mayıs 2016'da "Mutluluk" adlı başlıkla gerçekleştirilildiği kaydedilen raporda Rektör Battal ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan'ın görüşlerine de şu şekilde yer verildi; "Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Edebiyat Fakültesi himayesinde, bölümler tarafından gerçekleştirilen paneller dizisinin; akademik ve bilimsel etkinlik alanında/anlamında çok önemli sonuçlar ortaya koyduğunu ifade ederek gerek farklı üniversitelerden katılan yerli ve yabancı misafir panelistlerin kendi uzmanlık alanlarında sunduğu bildirilerin gerekse Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim elemanlarının yapmış oldukları konuşmaların, üniversitemizde akademik bir tartışma ve konuşma ortamının gelişmesine, farklı disiplinlerin bir arada ve etkileşim içinde bulunmasına ve daha da önemlisi bir tartışma kültürünün gelişmesine vesile olduğunu belirtmiştir. Bu açıdan paneller dizisi, sosyal bilimler alanında farklı disiplinlerin kendilerini görme, tanıma ve diğer disiplinlerle karşılaştırma olanağını sunması açısından da çok önemli bir amaca hizmet ettiği söylenebilir.
Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan da; yaklaşık iki ay boyunca devam eden paneller dizisine 13 etkinliğin sığdırılmış olması gerçekten sevindiricidir. Bu açıdan panellerin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan başta Prof. Dr. Peyami Battal olmak üzere fakültemiz akademik ve idari personeline, bütün birim öğretim elemanlarına, öğrencilerimize ve emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür etmek boynumuzun borcudur."
Raporun son bölümünde ise, gelecek yıl söz konusu etkinliğin daha da zamana yayarak hem öğretim elemanları hem de öğrenciler için iki farklı paneller dizisi şeklinde olmasının planlandığı aktarıldı.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -