Pamukkale Üniversitesi Heyeti'nden Van ziyareti

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve beraberindeki heyet Van'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

VAN 24.07.2018 21:48:25 0
Pamukkale Üniversitesi Heyeti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İlk olarak Vali Murat Zorluoğlu olmak üzere il protokolüne de nezaket ziyaretlerinde bulunan heyet, İpekyolu Belediyesi organizasyonuyla Akdamar Adası, Van Kalesi, Hüsrevpaşa Camii, Muradiye Şelalesi, Erçek flamingo gözlem evi, Van Kedisi Evi gibi tarihi ve doğal güzellikleri görme imkanı da buldu.
Heyetin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne yaptığı ziyarette bir de işbirliği protokolü imzalandı. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile Van Yüzüncu Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal tarafından imzalanan “Farabi Protokolü” çerçevesinde iki üniversite arasında var olan ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.
Ziyaret hakkında İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; "Belediyemizin örnek projelerinden olan Engelsiz Yaşam Akademisi, Engelsiz Kafe ve Erçek Yaşam Merkezi’nin yanı sıra, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’e de bir ziyarette bulunan heyet geziden duydukları memnuniyeti belirtti ve en kısa zamanda kendilerini Denizli’de ağırlamaktan duyacakları memnuniyeti bildirdi. Başkan V. Cemil Öztürk de ülkemizin en önemli üniversitelerinden olan Pamukkale Üniversitesi’nin Rektörü Hüseyin Bağ ve beraberindeki heyeti misafir etmekten mutlu olduklarını belirtti." denildi.