Paket hafta başına kaldı

BAŞVURU ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

VAN 14.09.2013 11:29:00 0
Paket hafta başına kaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başbakan Erdoğan AK Parti MKYK toplantısında, Was- hington ile Moskova arasındaki Beşşar Esed'i rahatlatacak kimyasal pazarlığına tepki gösterdi. Başbakan, 'Rusya ile ABD al gülüm ver gülüm oynuyor' dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) dün Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. 3,5 saat süren toplantıda, yerel seçim, çözüm süreci ve demokratikleşme süreci ile başta Suriye olmak üzere bölgede yaşanan gelişmeler ele alındı. MKYK'nın ilk gündemi Suriye konusu oldu. Washington ve Moskova arasındaki 'kimyasal silah pazarlığına tepki gösteren Başbakan Erdoğan'ın 'Rusya ve ABD al gülüm ver gülüm oynuyor' dediği öğrenildi. Dışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Türkiye'nin dış politikası hakkında bir sunum yaptı. Davutoğlu'nun Suriye konusunda Rusya'nın ABD'yi oyalamaya çalıştığını belirterek, 'Zaman kazanmaya çalışıyor' dediği bildirildi.

BAŞVURU ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı, MKYK'ya mahalli seçimlerde uygulanacak usul ve esasları içeren iki sayfalık teklif metni sundu. Teklif kabul edildi. Alınan kara göre büyükşehir belediye başkan aday adaylarının 7 bin 500 lira, nüfusu yüz binin üzerinde olan il belediye başkan adaylarının 3 bin, yüz bin ve altındaki illerin aday adaylarının 1500 lira müracaat ücreti ödemesi öngörüldü. Nüfusu on binden az olan beldeler için ise adaylar 400 lira adaylık ücreti ödeyecek.

KADINLARA KOLAYLIK

Büyükşehirlerdeki belediye meclisi üyesi aday adayları 750, il genel meclisi üyesi ve büyükşehir olmayan diğer illerin belediye meclis üyeliği için aday olanlar da 250 lira ödeyecek. MYK'da alınan kararla kadın adayların ücretlerinde yüzde 50, engelli adayların ücretlerinde ise yüzde 75 oranında indirim yapılması kararlaştırıldı.

Paket hafta başına kaldı

Erdoğan, hafta ortasında kurmaylarıyla değerlendirdiği pakete son rötuşu da hafta başında atacak. AK Parti'nin, geçen yıl ki kongresinde ortaya koyduğu 63 maddelik manifesto ve 11 yıllık çalışmaları ışığında hazırlanan paket için Erdoğan başkanlığında dün AK Parti Genel Merkezi'nde 'son nokta' toplantısı yapılacaktı. Ancak MKYK toplantısının uzaması nedeniyle toplantı hafta başına kaldı. Erdoğan, kurmaylarıyla yapacağı son toplantının ardından, salı günü, merhum Başbakan Adnan Menderes'in ölüm yıldönümünde paketi kamuoyuna açıklayacak. Öte yandan Başbakan toplantıda bazı gazetelerde çıkan 'MİT İmralı'ya Demokratikleşme Paketi'ni anlattı' haberlerine tepki gösterdi. Erdoğan 'Öyle bir şey söz konusu olamaz. Öcalan'a gönderilen veya gönderilecek bir metin yok ' dedi.

Yenişafak