Öztürk, sağlık çalışanları ile bir araya geldi

Başkale Kaymakamı ve Başkan Vekilli Abdulselam Öztürk, ilçedeki sağlık çalışanları ile bir araya geldi. 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında gerçekleşen etkinlikte, yılın en iyi sağlık çalışanı personelleri Kaymakam Öztürk tarafından

VAN 15.03.2017 10:42:24 0
Öztürk, sağlık çalışanları ile bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Bölge: Necat Teyfun

   Başkale’de 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen programa; Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilli Abdulselam Öztürk’ün yanı sıra, Başkale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Pekmez ve Hastane Müdürü Remzi İlhan ve sağlık çalışanları katıldı.

   Etkinlikte söz alan Kaymakam ve Başkan Vekilli Abdulselam Öztürk, Tıp Bayramı’nın ilk kez 14 Mart 1919 yılında İstanbul'da işgalci güçlere karşı tıbbiyeli öğrenciler tarafından bir tepki ve direniş hareketi olarak kutlandığını belirterek, “Daha sonraki yıllarda 14 Mart günü, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde, sağlık çalışanlarının "Tıp Bayramı" oldu” dedi.

   Çalışanların bayramını kutlayan Öztürk, “Sağlık hizmeti insani bir hizmettir. Devletin yapmış olduğu kamu hizmetlerinin içerisinde insanı sevmekle ve insanı saymakla ölçülebilecek temel iki hizmet var, bunlar sağlık ve eğitimdir. Böyle bir kutsal hizmete talip olmanızdan dolayı sizleri kutluyorum" dedi.

   Daha sonra bir konuşma yapan Hastane Başhekimi Dr Enver Pekmez ies, “Bu sene hastane çalışanlarımız arasında en çok hizmet sunan arkadaşlarımıza teşekkür belgesi verdik. Hastane olarak bütün çalışanlarımız aslında görevlerini özveriyle yapıyorlar bu temelde hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

   Yapılan konuşmaların ardından hastane çalışanları için pasta kesildi. Daha sonra yerel müzisyenlerin müzik dinletisi ile gecenin geç saatlerine kadar sağlık çalışanları çekilen halaylar ve oyun havalarıyla doyasıya eğlendi. Geceye katılan doktor ve sağlık çalışanları, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde güzel saatler geçirdi.