Özgökçe: fitne ve fesat birliğimizi ve beraberliğimizi bozmadı

AK Parti'nin Van'da kazandığı iki belediyeden biri olan Tuşba İlçesi Belediye Başkanlığını kazanan Doç.Dr. Fevzi Özgökçe, seçmenlerine teşekkür etti. Seçim bürosunda partililerle buluşan Özgökçe teşekkür konuşmasında duygulu an

VAN 3.04.2014 10:47:29 0
Özgökçe: fitne ve fesat birliğimizi ve beraberliğimizi bozmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kırgınlık ve dargınlık yaşayanlara hakkını helal eden ve onlardan da helallik dileyen Özgökçe, seçim öncesi yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve sonuçta Tuşba’da kazanmayı başardıklarını dile getirdi. Kazanmalarında il-ilçe teşkilatı ve partililerin büyük payı olduğunu anlatan Başkan Özgökçe, “İlçemizde öncelikle İlçe Başkanımız Naim Şabu ağabeyimiz ve ana kademe çok çalıştı. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

“EN BÜYÜK AMACIMIZ GÜLAÇAR’A DESTEK SAĞLAMAKTI”

Seçimlerde hedeflerinin Van Büyükşehir Adayı Osman Nuri Gülaçar’a destek sunmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Yapılan son seçimlerde hedefimiz % 65 oy alarak, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Osman Nuri Gülaçar Hocamıza destek sunmaktı. Gittiğimiz her yerde önce büyükşehir için, sonra ilçemiz için oy istedik. Bizler bütün samimiyetimiz ile her yerde bunu söyledik. Rabbim de biliyor Büyükşehir için en büyük oyu Tuşba Belediyesi çıkarmıştır. Bizler her türlü fitne ve fesat, nifak tohumlarına karşı birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayarak bu tür oyunlara gelmedik ve her gittiğimiz yerde Büyükşehiri almamız gerektiğini dillendirdik. Bizim amacımız Ak Belediyecilikti. Ama büyükşehir olmadı, üzgünüz” dedi.
Hiçbir baskı ve şiddetten çekinmeden çalıştıklarını anlatan Özgökçe, “Bizim elimizde bilimsel veriler vardı. Elimizde doğrular ve gerçekler vardı. Biz Allah’tan başka kimseden korkmuyoruz dedik ve her yerde bunları söyledik. Çünkü tek bir isteğimiz Allah için hizmet etmekti ve Basında, Medyada ve her ortamda Osman Hocamızın puanını nasıl yükseltebiliriz, bunun hesabını yaptık. Hiçbir tehditten ve saldırılardan korkmadan yolumuza devam ettik” diye konuştu.

“PARTİMİZDE HERHANGİ BİR KIRGINLIĞA MAHAL VERMEDİK”

Kendi belediyeleri ve partideki kişiler arasında kırgınlıklara yol açmamak için çabaladıklarını dile getiren Özgökçe, “Hamdolsun Tuşba’da ve Büyükşehir’de, bizim İl teşkilatımızda herhangi bir en ufak bir gerginliğe ve kırgınlığa mahal vermedik. Köy ve mahalle temsilcilerimiz öncelikle belediye encümen adaylarımız bütün arkadaşlarımız ile birlikte birlik olduk. Öncelikle kadın aday adaylarımız bütün aday adayları ile beraber dedik ki bir yılda hedeflerimiz büyük. Tuşba’yı hem kazanacağız hem de Büyükşehire en büyük desteği sunmaya çalışacağız dedik. Her konuda çalıştık, ancak büyükşehir belediyesini kazanamadık. Kimin kalbini kırdıysak hakkını helal etsin” dedi.

Seçimlerde tehdit ve şiddetin olduğunu, bazı vatandaşların oy kullanırken tedirginlik yaşadığını anlatan Özgökçe, “Bizim asıl hedefimiz aslında % 70-75 idi, ama ne yapıldı biliyor musunuz? Birçok kişinin sandık başına gitmesi engellendi ve gelenler geri gönderildi. Bizler şahsımız olarak bazı okullara gittik ve bir okul önünde bir grup bayan vatandaşımızın oturduğunu gördü. Sınıflar boş, kuyruk yok. Bu vatandaşlarımız bizleri gördükten sonra sınıflara girerek oylarını kullanabildiler. Tuşba’da her şeye rağmen oy kullanma oranları iyiydi. 74 bin 300 seçmen vardı. Sandık başına 70 bin kişi gitti ve 27 bin kişinin oyunu aldık. Ama bizim hedefimiz 35-40 bin oydu ve büyükşehire de çok daha büyük destek sunacaktık. Ama insanlarımızın sandık başına gitmeleri bazı kişiler tarafından engellendi. Rakip partiye belki de üç bin fark atacaktık, ama tehdit ve baskılar yapıldı. Ben her şeye rağmen sandığa gidip bizlere oy veren, bu ilçeye hizmet gelmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Özgökçe’nin konuşması salondan büyük alkış aldı