Özgökçe: 3 ayda, 3 yıllık çalışma yaptık

TÜM PARTİLER HUZUR İÇİN ÇABA SARF ETMELİ'

VAN 20.08.2015 11:37:27 0
Özgökçe: 3 ayda, 3 yıllık çalışma yaptık
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özgökçe, göreve başladıkları günden bu yana çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 2016-2017 yılında yapılacak yol çalışmalarını 3 aya sığdırdıklarını söyledi.
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, ildeki gazetecilerle Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Sarayı'nda bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı.
Özgökçe, Vanlıların turistlerle rahat konuşması için dil kursları düzenlediklerini anlatarak, "Belediye olarak 'Bir lisan bir insan' diyerek ilk kurulduğumuz günden bugüne ilk olarak Kürtçe eğitimler, ardından Osmanlıca, Arapça, Farsça ve İngilizce kurslarımızla dil öğrenimini iyi bir seviyeye çıkarmak istiyoruz. Van'ımıza gelen tüm turistlerimizin Vanlılarla daha iyi iletişim sağlaması için tabiri caizse arı kovanı gibi çalışıyoruz. Bizler bunları yaparken, halkımızla bir arada konuşalım, bunun yanı sıra belediyelerin gözü kulağı olan basınla bir araya gelerek konuşalım tartışalım istedik. Bir iktidar partisi olarak yerel basınımızın sorunları için elimizden geldiği kadarıyla sizlere yardımcı olmaya çalışırız. Sizlerde bizim için geceli gündüzlü çalışıyorsunuz. Bizde bu anlamda sizler için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.
 
ÖZGÖKÇE: "TÜM PARTİLER HUZUR İÇİN ÇABA SARF ETMELİ"
Son haftalarda Türkiye'de yaşanan çatışmaların huzursuzluk ortamı oluşturduğuna vurgu yapan Özgökçe, siyasi partilerin huzurun tesisi için çaba sarf etmesi gerektiğinin altını çizerek, "Bizler yerel yönetimler olarak yapılan tüm hizmetlerin halka ulaşılabilirlik anlamında, halkın gerek taktirini gerekse de görüş ve önerilerini alabilmek adına sürekli görüşüyoruz. Fakat bugün ana başlıklar üzerinde duracak olursak, Türkiye'mizin bulunmuş olduğu bu ortamda inanıyoruz ki bir an önce huzurun, barışın ve kardeşlik ortamının oluşması adına tüm partilerin bölgemizin huzuru ve kalkınması adına herkes elinden geleni yapacaktır. Bizler bu anlamda yer yöneticiler olarak bir an evvel bu barış ve huzur ortamının sağlanması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Yola çıktığımız ilk olarak vatandaşımızın tespit edilmiş sorunlarını zaman geçirmeden hayata geçirelim dedik. İlk etapta tespit ettiğimiz sorun yol sorunuydu. Büyük bir gayretle çalışmalarımızı başlattık ve son bir ay içerisinde 2016 ve 2017 çalışmalarımızı tamamlayacağız. Tabiri caizse biz yol konusunda 3 yıllık çalışmayı 2-3 aya sığdırarak sorunları çözeceğiz ve tüm mahallelerimizde bu çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. İnsanlara verdiğimizi sözü tutacağız. İnsanlarımızı çamurdan, tozdan ve çukurlardan kurtaracağız. Bunun yanı sıra birde yama çalışmalarımız var. Hayat ve yaşam kalitesini bu şekilde en üst seviyeye çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
 
"ŞEHRİN RAHAT NEFES ALMASI İÇİN PARK ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK"
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Vanlıların rahat nefes alması için park çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bir diğer eksiğimiz ise parklarımızdı. Bir şehrin nefes alabilmesi için en önemli ve kıymetli yerler yeşil alanlarıdır. Tuşba'ya geldiğimizde bir kenar mahalle statüsünde olan yeri 5 yılda yaşanabilir ve bir Konya, Kayseri, Bursa, Ankara İstanbul gibi insanlarımız aileleri ile birlikte daha modern, rahat ve huzurlu bir oramda piknik yapmalarını, eğlenmelerini ve oynayabilmelerini sağlayacağız. Bunun yanı sıra memleketimizin Semaver geleneği olan bu geleneği de bu tür ortamlarda rahatlıkla zamanlarını değerlendirmelerini sağlayacağız. Selahattin Eyyubi Parkı'mızın hazırlığı yapıldı. İnanıyoruz ki 2-3 ay gibi kısa bir sürede İstasyon Mahallemizde hayata geçireceğiz. Akköprü Mahallemizde de bir park çalışmamız var. Bunun yanı sıra Büyükşehir statüsüne kavuşan kentimizde bizlere devir edilen yeşil alanların onarımız için çalışmalar başlattık. Bu şekilde şehrin nefes alması için çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
 
BAŞKAN ÖZGÖKÇE: "BÖLGENİN İHTİYACI OLAN TÜM HİZMETLERİ GETİRECEĞİZ"
Van ve bölgedeki sorunları çözmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Başkan Özgökçe, "Bir sahil kenti olan Van'ın bugüne kadar sırtını çevirdiği Van Denizi'ne bundan sonra yüzünü çevireceğine inanıyoruz. Yüzünü çevirdikten sonra buranın Konak'tan, Fethiye'den, Çeşme'den farklı olmadığını insanlarımız görecekler. Bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Bu konuda tüm bakanlıklarımız ile görüşüyoruz. Bölgemizin ihtiyaç duyduğu tüm bu hizmetleri getireceğiz. Bölgemizde insanlarımızın en büyük sorunu olan imar konusunda problemler tespit etmiştik. Halk günümüzde halkımızla bir ataya geldiğimizde en büyük problemin bu olduğunu görmüş olduk. Bununla ilgili de ciddi bir revize çalışması yapıyoruz. Bu konuda birkaç mahallemizde bu mevcut imardan dolayı sorunlar yaşadık. Bu müjdeyi de sizlerin aracılığıyla halkımıza vermek istiyoruz. Yani insanlarımız artık zaman kaybı yaşamayacak ve mahkeme mahkeme dolaşmayacaklar" dedi.
 
"ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN SAĞLAMAYI PLANLIYORUZ"
Özgökçe, Tuşba'nın ihtiyacı olan güneş enerjisinin güneşten sağlamayı planladıklarını kaydederek, "Enerjimizi güneş enerjisinden sağlamayı planlıyoruz. Bu enerji sıkıntımızda en az 4 megavatlık büyük bir alanla ilgili çalışma sürdürüyoruz. Van denizi kıyısında yaşayanlar olarak bir diğer sorunumuz olan sivrisineklerdir. Tuşba Belediyesi geldikten sonra belediye olarak mücadeleyi çok iyi bir şekilde yaptık. İnsanlarımız artık bahçelerinde ve balkonlarında çok rahat bir şekilde oturabiliyorlar. Eskiden araçlarla o yolları kullandığımız zaman araçlarımızın camları sivrisineklerle doluyordu. Biz elbette ki sivrisinekleri tam anlamıyla yok etmeye çalışmıyoruz. Onlarında bir görevi var. Biz yaşanabilir bir ortam sağlamak adına bunları gerçekleştirdik" diye konuştu.
Temizlik konusuna çok hassas davrandıklarını belirten Özgökçe, birçok alanda temizlik çalışmalarının sürdüğünü anlattı.