Özel: Van Gölü havzasını festival alanına çevirmemiz lazım

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü havzasının turizm için en uygun yer olduğunu belirterek, havzadaki doğal, tarihi ve kültürel değerlerin tanıtımı için sıklıkla festivaller düzenlenmesi gerektiğini söyle

VAN 27.07.2021 10:06:56 0
Özel: Van Gölü havzasını festival alanına çevirmemiz lazım
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği’nin organizasyonu ile bir hafta içinde Van Gölü’nün tanıtımı için iki ayrı etkinlik düzenlendi.
Etkinliklerden ilki, 23 Temmuz’da 4 bin metre yükseklikteki Süphan Dağı’na yapılan tırmanış oldu.
İkinci etkinlik kapsamında ise, 25 Temmuz günü 150 sporcu ile Gevaş sahilinden Akdamar Adası’na kadar yüzme etkinliği gerçekleştirildi. 

9’UNCU KEZ TIRMANDILAR

Etkinliklere dair bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, “9’uncu defa Süphan Dağı zirve tırmanışı gerçekleştirdik. Süphan Dağı, Van Gölü’nün çatısı diyebileceğimiz en yüksek noktasıdır. Aynı zamanda Türkiye’nin en yüksek dağıdır. Orada buzullar var, göletler var. Yine düşen İngiliz uçağının parçaları var, gidip görülebilir. Aynı zamanda zirvede bulutların içerisinde yaptığımız bir tur oldu.” dedi.

“HAVZAYA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK”

Havzaya dikkat çekmek için etkinliği düzenlediklerini belirten Özel, “40 kişilik bir ekiple gittik. Amacımız turizm açısından ilgiyi buraya çekmekti. Dikkatleri Van Gölü havzasına çekmekti. Dışarıdan gelen sporcuların Van Gölü ile ilgili yorumları da oldu. Dikkat çekme anlamında etkinliği çok değerli bulduklarını söylediler. Onlar da bu etkinliği kendi sosyal medyalarında paylaştı.” diye konuştu.

HAVZAYI FESTİVAL ALANINA ÇEVİRMELİYİZ” 

Van Gölü havzasının turizm açısından öneminin ortaya çıkması için sıklıkla festivallerin düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapan Özel, şunları söyledi:
“Dün de Akdamar Adası’na ikinci defa yüzdük. 150 kişi, herkes suya girdi. Yüzemeyenler yolda polis teknelerine alındı. Parkuru tamamlayan çok sayıda sporcu oldu. Bu önümüzdeki senelerde daha da büyüyecek, çünkü çok büyük bir ilgi vardı. Şaşırdım. İlk etkinliğe göre yaklaşık üç kat bir yoğunluk vardı. Canlı yayın yapan kanallar oldu. Van Gölü’nde 4 adamız var, amacımız diğer adalara yönelik de etkinlikler yapmaktır. Bu adalara da bu sene yüzeceğiz. Van Gölü’ndeki bu özel 4 tarihi adayı, Van Gölü havzasını festival noktalarına çevirmemiz lazım.”

“TURİZM İÇİN EN UYGUN YER” 

Van Gölü havzasının hem değerleri hem de havasıyla yaz aylarında tercih edilecek yerlerin başında geldiğini ifade eden Özel, şunları kaydetti:
“Güneydoğu’da şu anda sıcaklık 40-45 dereceyi bulurken, Van Gölü havzası yaz aylarında 30 dereceyi geçmeyen bir havaya sahip. Herkesin gelip Van Gölü havzasında bundan faydalanması gerekiyor. Turizm için en uygun yer Van Gölü havzasıdır. Doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle bulunmaz bir yer. İşte bunu festivallerle gündeme getirip bu yönlü çalışmalarımız devam edecek. Hatta yakında yine Van Gölü Bisiklet Festivalimiz var, üçüncü kez düzenleyeceğiz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi