Özel Serhat İlköğretim Okulu, Öğrencileri Hayata Uygulamalı Hazırlıyor

Erciş Özel Serhat İlköğretim Okulu öğrencileri, haftada bir saat uygulamalı sınıfta hayata hazırlanıyor.

VAN 19.02.2013 11:59:58 0
Özel Serhat İlköğretim Okulu, Öğrencileri Hayata Uygulamalı Hazırlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erciş Özel Serhat İlköğretim Okulu öğrencileri, haftada bir saat uygulamalı sınıfta hayata hazırlanıyor. Öğrenciler; hamur açıyor, balıklara yem veriyor, ütü yapıyor, yemek pişiriyor, ayakkabı boyuyor, kısaca basit ev işlerini uygulamalı sınıfta öğreniyor. Öğrenci velileri, bu uygulamadan son derece memnun olduklarını ifade ettiler.

Erciş Özel Serhat İlköğretim Okulu Müdürü Mahmut Kankılıç, müfredatta bulunan serbest etkinlik dersini, sadece ders olarak değil, fiiliyata geçirme niyetiyle böyle bir proje geliştirdiklerini ifade etti. Öğretmenlerle böyle bir sınıf düzenlemeyi düşündüklerini belirten Kankılıç, "Burada çocukların, serbest etkinlik dersinde almaları gereken dersleri, uygulamalı olarak almalarını düşündük. Öğrenciler, bu sınıfta hayata hazırlanıyor. Hayata hazırlanma sınıfı ismini vererek, biraz da ilgilerini çekmek istedik. Çocuklar çok eğleniyorlar. Burada ailelerine yardım edecek basit ev işlerini öğreniyorlar." dedi.

Okulu Müdürü Mahmut Kankılıç, öğrencilerin, basit, günlük hayatta kendilerine lazım olacak şeyleri uygulamalı öğrendiklerini kaydetti. Kankılıç, şöyle dedi: "Yoksa çocuklarımız, apartmanla okul arasında gidip gelen, hayatın içinde zorluklarla mücadele edemeyen çocuklar olarak yetişiyor. Bunu aşmak istedik. En azından evde bir bardak suyu taşıyabilsin, bir çayı servis yapabilsin, işte bahçede babasına yardım edebilsin, kazmayı, küreği, testereyi öğrenebilsin. Tornavidayla bir vidayı yerinden sökmeyi öğrenebilsin. Yani günlük hayatta böyle hazırcı her şeyi bir başkasına yaptıran değil de kendileri bir çok şeyi yapabilen öğrenciler olsun istedik. Zaten müfredatımız da buna müsaittir. Biz bunu fiiliyata geçirdik. Bu noktada velilerimiz çok memnun, bu derse öğrencilerimiz severek geliyor. Biz her sınıfımız için mutlaka haftada bir defa bu sınıfa gelmeleri şartını koyduk. Ders programlarını ona göre ayarladılar. Öğrencilerimiz uygulamalı öğreniyor, hayata hazırlanıyorlar."