Özel: İki Nemrut arasındaki turistik değerlere dikkat çektik

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Bitlis Nemrut’tan Adıyaman Nemrut’a 50 bisikletliyle gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin olarak, “Bu, Türkiye’de şimdiye kadar planlanmış bir ilkti. Biz bisikletlerimizle tarihi ve

VAN 12.07.2021 08:49:03 0
Özel: İki Nemrut arasındaki turistik değerlere dikkat çektik
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği’nin 2 Temmuz günü Bitlis’in Tatvan ilçesinde Van Gölü kıyısında yer alan Nemrut Krater Gölü bölgesinde 50 bisikletliyle başlatılan tur 7’nci gününde Adıyaman’daki Nemrut dağı zirvesinde tamamlandı.   
DAKA’nın desteklediği, yol güzergahındaki 6 il valiliğinin de katkı sunduğu bisiklet turunda aktivistler Bitlis, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman’daki birçok tarihi ve inanç merkezlerini ziyaret ettikten sonra turlarını Nemrut dağı zirvesinde sonlandırdı.

“AMACA ULAŞINCA YORGUNLUK UNUTULYOR”

Etkinliğin yorucu ancak keyifli geçtiğini söyleyen Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, “Elbette yorucu ama tatlı bir yolculuk oldu bizim için. Bir amacımız, bir hedefimiz vardı, buna da ulaşınca o yorgunluğu da unuttuk haliyle. Amaca ulaşılınca yorgunluk unutuluyor zaten” dedi.

“TURİSTİK DEĞERLERE DİKKAT ÇEKTİK”

Bisikletlerle, bölgede yer alan turistik önemdeki tarihi, doğal ve inanç merkezlerinin varlığına dikkat çektiklerini belirten Özel, “Bitlis Nemrut Kalderasından Bitlis Kalesi’ne oradan Malabadi Köprüsü’ne, Veyselkarani’den Diyarbakır’daki Ulucami, 10 ayaklı köprü, Hevsel Bahçeleri, İç Kale, Kahta’daki Nissibi köprüsüne kadar ve tabi ki Adıyaman Nemrut dağı gibi daha birçok tarihi, doğal ve inanç merkezlerimiz var. Bisikletlerimizle buralara uğrayarak bu turistik önemi olan varlıklarımızın bilinmesine vesile olduk. Çok ciddi bir yankı da buldu. Basında çok iyi yer aldı” diye konuştu.

TURİZM YETKİLİLERİNİN İLGİSİ

Düzenledikleri etkinliğin kurumsal anlamda da karşılık bulduğunu ifade eden Özel, etkinliğin bitiş noktasında Kahta kaymakamı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından karşılandıklarını ve yetkililerden etkinliği övücü sözler duyduklarını söyledi.
Bu ilginin kendileri için bundan sonraki etkinliklerde motive vesilesi olduğunu belirten Özel, “Bizim bu çabamızın, yetkilileri de harekete geçirdiğini, ilgisini çektiğini gördük. Tabi yetkililerin de çabamıza ilgi duymasını görmek bizi de ayrıca daha bir heyecanlandırdı ve bundan sonraki adımlarımız için bir moral kaynağı oldu” diye kaydetti.

2022 PLANLAMASI

İki Nemrut arasındaki bisiklet turu artık geleneksel hale getirilecek. Herhangi bir aksilik olmaması durumunda yine aynı tarihler arasında bisiklet turu düzenlenecek. 
Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Özel, buna ilişkin olarak da; “Seneye çok daha kalabalık bir bisiklet grubuyla festival planlamayı düşünüyoruz. Zaten şimdiden Türkiye’nin her tarafından bisiklet grupları bizi aramaya başladı, katılmak istiyorlar. Biz her ilden 2 kişi düşünüyoruz. Seneye 100 kişilik bir bisikletli ile Bitlis Nemrut’ta festivalimizi başlatabiliriz” bilgisini verdi.


Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi