Özel Hastanelerdeki Zamlı Fark Ücreti

İki hafta önce Bakanlar Kurulu kararıyla özel sağlık kuruluşlarının devlete ödediği ücretin üzerine vatandaştan alabileceği fark oranı yüzde 90’dan 200’e çıkarıldı.

VAN 25.10.2013 12:36:52 0
Özel Hastanelerdeki Zamlı Fark Ücreti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Özel sağlık kuruluşları, uygulama için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) yapacağı alt düzenlemeyi bekliyordu. Kurum ise vakit kaybetmeden düzenlemeyi gerçekleştirdi. Önceki gün de konuyla ilgili açıklama yaptı.

Özel sağlık kuruluşlarına gönderilen duyuruda şöyle denildi: “22 Ekim 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kamu dışındaki tüm sağlık hizmet sunucuları, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu’nca belirlenen hizmetlerden, bedelinin en fazla iki katına kadar ilave ücret alabileceklerdir.”

Yeni dönemde daha önce A sınıfı olan 275 hastanenin alabileceği en üst seviye fark ücretini geriye kalan bin civarında özel sağlık kuruluşu da talep edebilecek. Hastadan en fazla yüzde 30 fark alabilen tıp merkezleri de yeni dönemde yüzde 200 fark isteyebilecek. Bir anlamda SGK’nın özel hastanelere Sağlıkta Uygulama Tebliği (SUT) üzerinde yapmadığı zamlar vatandaştan tahsil edilecek.

Zaman