Özel hastanelerde kuyruk çilesi

Van'daki özel hastanelerde muayene olmak isteyen hastalar, sıra alabilmek için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyor.

VAN 17.06.2014 15:22:22 0
Özel hastanelerde kuyruk çilesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Daha iyi sağlık hizmeti alabilmek için özel hastaneleri tercih eden hastalar, sıra alabilmek için saatlerce sırada beklemek zorunda kalıyor. Özel hastanelerde yeterli personelin olmamasından kaynaklandığı belirtilen sıra bekleme hadisesinden dert yanan vatandaşlar, bu sorunun giderilmesini istiyor.

 

“Hastane yönetimi, bu manzaraya kayıtsız kalıyor”

Özel hastanelerde sıra beklemekten şikayet eden hasta yakınları, “Daha iyi bir hizmet almak için geldiğimiz özel hastanelerdeki bu durumdan şikâyetçiyiz. Polikliniklerde muayene olmak için sıra almaya gittiğimizde onlarca kişi sırada bekliyor, sıralarda izdiham yaşanıyor. Hastane yönetimi, kayıt yapan personelin sayısını artırarak bu sorunu çözebilirler ama her gün yaşanan bu manzaraya kayıtsız kalıyorlar.” Diyorlar.

 

“Kaliteli hizmet anlayışı bu mu?”

Hastane yönetimlerinin bu konuda bir çözüm bulmasını isteyen hasta yakınları, “Merkezi Hekim Randevu Merkezinin (MHRS) sadece Devlet hastanelerinde geçerli bir uygulamadır. Özel hastanelerde randevu almak için kuyrukta bekliyoruz, telefonla randevu alsak dahi sonuçta gelip buradan girişimizi yapmamız gerekiyor ve giriş yapabilmek için yani para ödemek için dahi kuyruk da bekliyoruz, daha kaliteli hizmet anlayışı bu mu?” diye tepki gösterdiler.

 

Sırada bekleyen yaşlılar ile bayanların da rahatsız olduğunu belirten hasta yakınları, “Eskiden Devlet hastanelerinde bir sıra almak için sabahın erken saatlerinde gelip sıraya giriyorduk. Şimdi de muayene olmak için eskisi gibi sabahın erken saatlerinde gelip özel hastanelerin önünde mi bekleyelim? Yetkililerin bu konuda bir an önce bir çözüm bulması lazım.” diye sorunlarını dile getirdiler.