Özel güvenlik sektöründe toplu iş sözleşmesi.VİDEO İZLE

Güvenlik İş Sendikası Van'da ki güvenlik sektörleriyle toplu iş sözleşmesi imzalayarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi.

VAN 16.06.2014 16:58:10 0
Özel güvenlik sektöründe toplu iş sözleşmesi.VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00

Güvenlik İş Sendikası Van Şubesi’nde düzenlenen toplantıda Kral Güvenlik ve Güvenlik İş Sendikası arasında toplu iş sözlemesi imzalandı.

 

İmzalanan sözleşme sonrası bir açıklama yapan Kral Güvenlik Yönetim Kurul Başkanı Serkan Fidan “Biz de Van’da Özel Kral Günvelik olarak hizmet vermekteyiz. Personellerimizin Güvenlik İş Sendikası ile yapmış olduğu üyelik soncunda toplu sözleşme haklarını kazandığından dolayı bugün burada toplu bir sözleşme yaptık. Bütün güvenlik personellerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

“Türkiye'de bir ilk olan toplu iş sözleşmelerine imza attık”

Daha sonra söz alan Güvenlik İş Senkidası Doğu ve Güneydoğu Bölge Başkanı Mehmet Zahit Çakır  “2011 yılında 10 kişiyle çıktığımız yola bugün Türkiye geneli 10 bin kişi, ilimizde ise 800 e yakın bize gönül vermiş sendika üyelerimizle birlikte bir ilki başarmış bulunmaktayız. Van'da Tutku güvenlik çalışanları Kral Güvenlik ve Kardelenim Çankaya Güvenlik çalışanları adına Türkiye'de bir ilk olan toplu iş sözleşmelerine imza atarak arkadaşlarımızın sıkıntılarına ortak olduğumuzu ilan etmiş olduk. Burada emeği gecen arkadaşlara teşekkürlerimi bir borç biliyorum.” diye konuştu.

 

“Artık taşeron geçinemiyor”

“Türkiye'de artık taşeron geçinemiyor, çocuğuna bir gelecek sağlayamıyor, sosyal aktiviteleri rüyalarında görüyorlar” diyen Çakır, “Hakkâri Üniversitesinde güvenlik görevlisi arkadaşların maaşları 1200 TL’den 900 TL’ye düştü. Bu, devletin aczi yetini gösteriyor. Devlet artık kokuşmuş olan bu taşeron konusunu bir an önce bizlerle alay etmeden çözmesi lazım. Devlet adeta sendikalar ile şirketleri birbirine düşürüyor. Çözüm merci olan kurumları devre dışı bırakmaya çalışıyor Devlet, çalışanlarına zulüm ediyor. Devlet devletliğini yapmıyor. İki aydan beri uğraş verdiğimiz bu toplu iş sözleşmesinde ancak ara bulucu sayesinde çözüldü ve bir kez daha diyoruz o kokuşmuş eski sendika ve taşeron yasalarını bir an önce değiştirin.” ifadelerini kullandı.