Özel: Etkinliğe yoğun bir ilgi var

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, 3. Van Gölü Bisiklet Festivali’ne katılan 150 sporcuyla her uğradıkları yerde vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandıklarını söyledi.

VAN 7.08.2021 10:29:10 0
Özel: Etkinliğe yoğun bir ilgi var
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gölü’ne ve havzadaki doğal ve tarihi değerlere dikkat çekmek amacıyla Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından 3. Van Gölü Bisiklet Festivali kapsamında 150 bisikletli ile önceki gün Van’dan çıkış yapıldı.
Bisikletli grup yaklaşık 450 kilometrelik bir alanı pedallayarak etkinliği Van’da sonlandıracak.

İLGİ BÜYÜK

Bisiklet yolculuğuyla ilgili bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, “İkinci günde devam ediyoruz şu anda. Reşadiye’ye yakınız, yağmura tutulduk, bir güzel ıslandık, onun dışında güzel geçiyor, eğlenceli, keyifli. Yolda şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Çok kalabalık bir ekibiz, 150 kişi. Uğradığımız yerlerde oldukça dikkat çekiyor ve ilgi görüyoruz. Katılımcılar da çok memnunlar. Ülkemizin hemen hemen birçok yerinden insanlar var. Gevaş çarşı merkezine girdik, orada tur attık, Edremit ilçe merkezinde geçerken insanlar ilgi gösterdi. Daha sonra Akdamar Adası’na misafirlerimizi gönderdik.” dedi
‘NEMRUT ŞENLİKLERİ’NE KATILACAKLAR
Tatvan’da belediye tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Nemrut Şenlikleri’ne katıldıktan sonra yola devam edeceklerini ifade eden Özel, şunları aktardı:
“Bugün de Reşadiye’de konaklayacağız. Yarın Tatvan’a gideceğiz. Tatvan’da Nemrut Şenlikleri olacak, belediye düzenliyor ona katılacağız. Etkenlikler Nemrut dağında krater göl bölgesinde yapılacak. Sonraki gün de zaten Bitlis’in kurtuluş etkinlikleri var, 8 Ağustos, o etkinliklere de katılacağız. Ondan sonra Ahlat üzerinden yola devam edeceğiz. İki günü Tatvan sınırlarında geçireceğiz.”

ANTİK YOLDA YÜRÜYÜŞ
Erciş ve Mollakasım’da birer gece konakladıktan sonra yol güzergahında son bir etkinlik olan Çarpanak Adası yürüyüşünü de gerçekleştireceklerini kaydeden Özel, “Daha sonra Erciş’te ve Mollakasım’da birer gece konaklayacağız. Çarpanak Adası’nda antik yolda yürüyüş etkinliği de yapacağız. Daha sonra Van’a gelip etkinliğimizi bitireceğiz.” diye konuştu.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi