Erdoğan, Özalp'ta Geçen Anısını Paylaştı

Van'da açılış töreni öncesi konuşma yapan Başbakan Erdoğan, 80 yıl öncesinde Van'ın Özalp ilçesinde başından geçen bir olayı paylaştı.

ÖZALP 26.10.2013 16:13:52 0
Erdoğan, Özalp
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı'nda toplu açılış törenine katıldı. Van'a yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan "Van'ı asla yalnız bırakmadık. Van bizim kardeşimizdir" dedi.

"DEĞERLERİMİZ AŞAĞILANDI"

Bir dönem bu ülkede değerlerin aşağılandığını belirten Erdoğan "Bu topraklar üzerinde ötekileştirmeyi hep birlikte yaşadık. Değerlerimiz aşağılandı. inançlarmız aşağılandı. Düne kadar üniversitelerin kapısından geri döndürülen benim başörtülü kardeşim kapıdan geri döndürelmiyecek. Artık kamuda da benim başörtülü kardeşim hizmety verecek mi verecek. Katsayı problemini de kaldırdık meslek liselerinin böyle bir sorunu kalmadı. Şimdi artık yarışta kim öne çıkarsa kim hangi puanla nereyi tutturusa oraya girmeye hak kazanacak" şeklinde konuştu.

"O ZAMANLAR ÇOK GENÇTİM"

Konuşmasının sonunda Van'ın Özalp ilçesinde yaşadığı bir anıyı da anlatan Erdoğan şu ifadelere yer verdi: "Buradan Özalp'e geçeceğim. 80 öncesinde Özalp'te tezekle yakılmış bir sobanın ısıttığı evde bir gece misafir edilmiştim. Çok anlamlı bir geceydi. O zamanlar çok daha gençtim. O zaman Özalp'in ilgi ve alakasını gördüm. Yeniden aynı şeyi yaşamak istiyorum Özalp'te…"