Otogara Mescidin Olmamasına Tepki

İlyas Akkoş/Van Olay Erciş Otogarında Mescidin Olmaması Yolcuları Mağdur Ediyor. Otogar Çalışanlarının Ve Yolcuların Namaz Kılmak İçin Herhangi Bir Mescid Veya Yer Bulamaması Tepkilere Neden Oldu.

VAN 2.04.2015 19:55:44 0
Otogara Mescidin Olmamasına Tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Çevre il ve ilçe minibüslerinin hareket ettiği ilçe otogarında namaz kılmak isteyen yolcu ve esnaf yer olmadığından namazlarını kılamamaları ile namazlarını dışarıda kılmak zorunda kalmalarına ve otogarda sadece bir namaz tahtasının olmasına tepki gösterdi.
Otogar da her türlü ihtiyaç mekanı olmasına rağmen herhangi bir mescid veya namazgahın olmamasına tepki gösteren Hamza Kaya, “Maalesef mescit yok. Bizde dışarıda namaz kıldık. Koskoca otogar da bir Mescidin olmaması büyük bir utançtır. Yetkililerin derhal bu duruma el atmaları gerekir. Otogar da kahve bakkal ve tuvalet olmasına rağmen mescit yok” diye sitem etti.
Mescid Olmadığı İçin Namazlarımızı Vaktinde Eda Edemiyoruz.
Erciş, Muradiye, Çaldıran, Özalp, Doğubayazıt vs minibüslerin hareket ettikleri koskoca minibüs otogarı bir namaz tahtası özerinde namaz kılınıyor. Herkes sadece bir tahta özerinde namaz kıldığı için zamanın yetmediğini dile getiren esnaf ise namazlarını vaktinde eda edebilmeleri için yardım bekliyor.