Otobüs Terminalinde bayram öncesi sessizlik…

Kurban Bayramı’na sayılı günlerin kaldığı bir dönemde birçok ilin otogarlarında hareketlilik artarken, Van otogarında ise hayat adeta durma noktasına geldi. Otobüs firmaları bayrama kadar mevcut koltukların dolmasını umuyorlar.

VAN 7.08.2019 19:29:44 0
Otobüs Terminalinde bayram öncesi sessizlik…
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Kurban Bayramı’na bir hafta kala otogarlarda hareketlilik artmaya başladı. Şehir dışında olup da bayramı Van’da geçirmek isteyenler, otobüs biletlerini daha önce aldıklarında birçok firmanın otobüs biletleri tükendi. Bayram öncesi hizmete konulan ek seferler bile neredeyse doldu. Şehir dışından Van’a otobüsler dolu gelirken Van’dan şehir dışına giden otobüslerde ise yoğunluk pek göze çarpmıyor.  Firmalar asıl hareketliliği bayram sonrası beklediklerini söyledi.

 
            ŞEHİR DIŞINA OTOBÜSLER BOŞ GİDİYOR
Van’dan şehir dışına giden otobüslerde yoğunluğun çok olmadığını ifade eden firma yetkilileri ve otobüs şoförleri, “Burada kalan memur kesimi bayramı geçirmek için kendi memleketlerine gidiyor. Onlar da genellikle özel araçlarıyla ya da uçakla gidiyor. Otobüsle giden çok nadir.  Yaz tatili nedeniyle öğrenciler de yok. Daha bayrama bir hafta var. O zamana kadar koltukların dolmasını ümit ediyoruz” dedi.


         O ESKİ BEREKETLİ GÜNLER YOK
Yakıt pahalılığından dert yakan otobüsçü esnafı ve firma yetkilileri, “Eskiden otobüslerde dörtte ikilik bir doluluk bizleri kurtarıyordu. Şimdi ise aynı doluluk oranı bizleri kurtarmıyor. Sürekli akaryakıta zam geliyor. Gün geçmiyor ki akaryakıta zam gelmesin. Sadece akaryakıtta değil her şeye zam geliyor. O eski bereketli günler yok” dedi.  Bazı firmalar ise, her gün otobüs seferi yaptıkları illerin sefer sayısını iki günde bire indirdi.


            BAZI BÜYÜKŞEHİRLERE GİDEN OTOBÜSLERİN BİLET FİYATLARI
Van’dan bazı illere giden otobüslerin bilet fiyatları: Van’dan İstanbul’a 250 lira, Van’dan Ankara’ya 200 lira, Van’dan İzmir’e 250 lira, Van’dan Antalya’ya 250 lira, Van’dan Konya’ya 200 lira, Van’da Mersin’e 170 lira, Van’dan Diyarbakır’a 80 lira, Van’dan Mardin’e 80 lira, Van’dan Aydın’a 270 lira.