OTO SANAYİNİN YOLU ASFALTLANMAYA BAŞLANDI

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Oto Sanayi Sitesinde devam eden asfaltlama çalışmalarını inceledi.

VAN 30.07.2020 10:30:43 0
OTO SANAYİNİN YOLU ASFALTLANMAYA BAŞLANDI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde başlatmış olduğu asfaltlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda kentin en sorunlu yollarından biri olan Tuşba ilçesindeki Oto Sanayi Sitesi'nin yolları, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatları doğrultusunda yenileniyor. Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı asfalt ekipleri, sanayi sitesinde yaklaşık 7 kilometre uzunluğa, 16 metre genişliğe sahip 8 ana arteri yeniden asfaltlayacak. Bunun yanı sıra oto sanayi sitesinde de 3 kilometrelik yolda onarım çalışması yapacak. 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Edremit Kaymakamı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhammet Fuat Türkman, Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Ateş asfaltlama çalışmalarının yapıldığı bölgeye giderek çalışmaları inceledi. Asfalt finişerine de binen Vali Bilmez, işçiler ve esnaf ile de sohbet etti.

Göreve geldiği günden buyana sanayi sitesi esnafının asfalt taleplerini sürekli olarak kendilerine ilettiklerini belirten Vali Bilmez, “Esnaflarımız ara sokaklar için ilçe belediyelerimizden, ana arterler için ise Büyükşehir Belediyemizden asfalt talep ediyorlardı. Bizde bu talep üzerine bu işi planladık. Bugün itibariyle asfaltlama çalışmalarına Büyükşehir Belediyemiz kendi imkânlarıyla başladı. 7 kilometrelik ana arter, 10 kilometrelik ara sokaklar olmak üzere 15 kilometrelik yol sıfır asfaltla buluşacak. Bunun yanından 3 kilometrelik bir alanda da onarım çalışması gerçekleştireceğiz. İnşallah Sanayici esnaflarımız, vatandaşlarımız, çalışmaların ardından çamursuz, susuz, temiz bir yola kavuşacak’’ dedi. 

Yapılan incelemelerin ardından Vali Bilmez ve beraberindekiler Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif başkanlığını ziyaret ederek Başkan Muhittin Yıldızbaş ile bir araya geldi. Başkan Yıldız asfaltlama çalışmalarından dolayı Vali Bilmez ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. 

Başkan Yıldız “Yıllardır esnafımızın en büyük sorunlarından birini yol sorunu oluşturuyordu. Sayın Valimizin ilk geldiği dönem sorunumuzu kendisine ilettik. Sağ olsun ilgileneceğini söyledi. Nasip bugüneymiş. Yollarımız asfaltlanmaya başlandı. Tüm esnaflarımız adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.