Oto Sanayicileri Arasında Ortaklık Oluşturacak...

Van Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (VASİAD), Van'da oto sanayi sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarını bir araya getirdi.

VAN 5.04.2013 12:52:25 0
Oto Sanayicileri Arasında Ortaklık Oluşturacak...
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (VASİAD), Van'da oto sanayi sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarını bir araya getirdi. Kahvaltıda bir araya gelen iş adamları, kentteki oto sanayi sektöründe çalışanların sorunlarını masaya yatırdı. Toplantıda konuşan VASİAD Genel Sekreteri İskender Sezek, yaptıkları toplantılarla sanayiciler arasında iş birliği ve iş gücü ortaklığı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

VASİAD, Van'daki 'Ortak Akıl Toplantıları' ile sektörlerin sorunlarını masaya yatırmaya devam ediyor. Bu kapsamda ildeki oto sanayi alanında faaliyet gösteren iş adamlarıyla bu alandaki ilk çalıştayını düzenlendi. VASİAD'da düzenlenen kahvaltılı toplantıda, iş birliği üzerinde duruldu.

Toplantıda VASİAD'ı temsilen konuşan dernek sekreteri İskender Sezek, derneklerinin kentteki en büyük ve en aktif iş adamları derneklerinden biri olduğunu hatırlattı. Sezek, dernek olarak şehirde faaliyet gösteren iş adamlarıyla iş gücü ortaklığı hakkında bilgi ve değerlendirme çalışmaları yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Kentteki esnafın sorunlarını kendilerine amaç edindiklerini aktaran Sezek, " En çok üzerinde durmak ve istişareye açmak istediğimiz konuların başına sanayici esnafın sorun ve sıkıntıları geliyor. Sanayi esnafları arasında iş birliklerini artırarak daha güçlü daha büyük oluşumların önünü açmak istiyoruz." dedi.

Oto sanayide ki esnaflar adına konuşan Turan İlli bölgede çalışan oto sanayicilerin sıkıntıları olduğunu belirterek, "Buna rağmen bazı esnaflarımız devlet tarafından verilen desteklerden haberi yok. Yapılan bu tür toplantılarla esnaf arkadaşlarımız hem yapılan desteklerden haberdar oluyor hem de birbirlerini daha yakından tanıma fırsatları oluyor." diye konuştu.

Sanayicilerin sıkıntılarının tam ne olduğunu belirleyebilmek için anket yapacaklarını dile getiren İlli, anket sonuçlarını gerekli mercilere göndererek çözüm konusunda yardım isteyeceklerini belirtti.

Toplantının sonunda Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Van Bölge Müdürlüğünden uzmanlar, toplantıdaki sanayicilere, devletin verdiği destekler hakkında bilgi verdi. Uzmanlar, KOSGEB'in esnaflara verdiği hibeleri detaylı bir şekilde anlattı.