Oto sanayi esnafının yol çilesi…

Van Oto Sanayi'deki esnaflar, uzun süredir adeta köstebek yuvasına dönüşen yollarının bir an önce yapılmasını istiyor. Çöken yollar, bozulan parke taşları ve asfaltlanması gereken bölümlerin elden geçirilmesini isteyen esnaf, yetkilile

VAN 25.06.2018 10:25:19 0
Oto sanayi esnafının yol çilesi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
     Çalışan kişi sayısı olarak Van'daki iş gücünün rekorunu elinde bulunduran oto sanayi esnafının, yol çilesi, isyan noktasına geldi.

Yaklaşık 20 bin insanın her gün iş başı yaptığı Sanayi Sitesinde bir taraftan çöken yollar, bir taraftan yerinden kalkmış parke taşlarından dolayı araç sürücüleri de sıkıntı yaşıyor. Esnaflar da bir an önce bu sorunlarının çözüm bulmasını umuyor.

 


           Sanayi esnafı adına gazetemize konuşan Van Gölü Oto Elektrik Sahibi Rıdvan Uçar; "Bizler sanayi esnafı olarak kolay kolay kimsenin aklına gelmeyiz. Bu yüzden insanların bize işi düşmedikçe veya araçları bozulmadıkça buranın yolunu bilmezler. Ancak biz esnaflar olarak her gün işimize gelip dükkânı açmak zorundayız. Hal böyleyken maalesef yıllardır yolsuzluk çilesi çekiyoruz. Defalarca bağlı olduğumuz Tuşba Belediyesi'ne başvurmamıza rağmen herhangi bir sonuç alamadık. Hatta bu yol sorunumuz hakkında Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu'na bile bilgi verdik. Yollarımızın durumu içler acısı, adeta köstebek çukuruna dönüşmüş vaziyettedir. Hatta tabiri caizse Böbreğinde taş olan vatandaşlarımızı doktora değil de sanayiye bir tur atmalarını tavsiye ediyoruz, burada kısa sürede taşlarını düşürdüklerini görecekler. Yolsuzluğa tahammülümüz kalmadı. Artık bir an önce acil şekilde ilgili belediyenin gelip yolumuzu yapmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 


            Kenan Durak ve Ali Erginyürek isimli esnaflar ise yaptıkları ortak açıklamada "Bizler Van Sanayi Sitesi esnafları olarak Van'ın üvey evlatları olmak istemiyoruz. Burada tek sorunumuz yol değil, en büyük sorunlarımızdan biri de sağlık ocağının olmamasıdır. Burada çalışan binlerce usta, çırak ve kalfa var. Birçoğu tehlikeli işlerde çalışıyor. Haliyle sürekli ufak tefek kazalar olabiliyor. Geçen hafta yaşanan elim bir kazada bir ustamızın oğlunu maalesef kaybettik. Ecel Allah'tandır, ancak sanayimiz içinde bir sağlık ocağı olsaydı belki de böyle üzücü ve ölümlü bir sonuçla karşılaşmazdık. İnşallah yetkililer bize yol ve sağlık ocağı konusunda gerekli desteği verir" yorumunda bulundular.