Otlu peynirin fiyatı tepki topluyor

Van'ın en önemli lezzetlerinden biri olan otlu peynirin kilosunun 20 TL'nin üzerinde olması vatandaşların alım gücünü olumsuz yönde etkilerken, satıcılar ise fiyatın yüksek olmasının satışları olumsuz etkilediğini ifade etti.

VAN 23.04.2015 09:38:00 0
Otlu peynirin fiyatı tepki topluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
İlkbahar ayı gelmesine rağmen, havaların ısınmaması özellikle otlu peyniri etkiledi. Taze peynirin piyasaya sürülmemesinden dolayı eski peynirin (küp peynir) fiyatının artmasına yol açtı.
Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu işletmeni Kenan Coşkun, (Sütçü Kenan), Van'ın önemli lezzetleri arasında yer alan otlu peynirin bu mevsimde fiyatının oldukça yükseldiğini söyledi.
Bunun en önemli nedeninin havaların ısınmaması ve taze peynirin piyasaya henüz çıkmamasından kaynaklandığını belirten Sütçü Kenan, "işletmemizde peynir almak isteyen vatandaşlar, yerli ve yabacı turistler özellikle artan peynir fiyatından şikayetçi. Bu mevsimde taze peynir olmayınca eski peynirin de fiyatı ister istemez artıyor. Çünkü eski peyniri yani küp peyniri piyasada bulmak zor. Neredeyse kuyumcuda satılır değere ulaştı. Deyim yerindeyse otlu peynir altın değerini kazandı. Hal böyle olunca fiyat yüksek oluyor" dedi.
 
Vatandaş eski peyniri tercih ediyor
Sofraların vazgeçilmesi olan otlu peynir, bu bölgede en çok tüketilen ürünlerin başında geliyor. Hemen hemen her öğün sofrada yer bulan otlu peynire ilgi artınca bu da fiyatlara yansıyor.
Vatandaşların sağlık açısından eski peyniri çok tercih ettiğini belirten Sütçü Kenan, "Kahvaltı salonumuza gelen bütün müşteriler özellikle otlu peyniri tercih ediyor. Bu mevsimde sağlık açısından da eski peynir büyük rağbet görüyor. Taze peynir henüz piyasaya sürülmedi. Bu da eski peynirin fiyatının armasına neden oldu. Piyasada kaliteli peyniri bulmak zor. Bizden de peynir almak isteyen vatandaşlar, fiyatların yüksek oluşundan yakınıyor. İşletme olarak biz de peynir bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Kahvaltı sektöründe hizmet vermemize rağmen eski peyniri bu mevsime kadar ancak muhafaza edebiliyoruz. Fiyatların artmasını ve taze peynirin piyasaya çıkmamasını tamamen mevsime bağlıyoruz" şeklinde konuştu.

 Haber: Fehmi Tekdur